Рішення про відхід з Авдіївки нам доведеться ухвалювати до нового року, - військовий експерт

Екскомандир роти батальйону Айдар Євген Дикий в ефірі Radio NV розповів, що армія РФ має успіхи у районі Авдіївки, а тому Силам оборони України доведеться відходити з цього міста, передають Патріоти України.

«У районі Авдіївки у них є настільки значне просування, що… Буду відвертим. Я вчора спілкувався з хлопцями звідти. Я гадаю, що вже набагато більша ймовірність, що ми будемо змушені з Авдіївки відійти, ніж те, що ми Авдіївку утримаємо», — вважає Дикий.

Айдарівець навіть припустив, що станеться це у найближчі півтора тижні: «Найімовірніше, рішення про відхід з Авдіївки нам доведеться приймати ще навіть до нового року».

На всіх інших ділянках, додав експерт, у росіян є незначні просування. Але тиснуть, зауважує, не на всіх напрямках. «Усе ж таки у районі Вербового-Роботиного досі йде гойдалка: то вони наступають, то ми продовжуємо досі окремі наступальні дії», — озвучив Дикий перший напрямок, де Сили оборони мають успіхи.

А також він нагадав про плацдарм на лівобережній Херсонщині. «Там ми не в обороні, за великим рахунком, а досі в наступі. <...> Для них настільки критично цей наш плацдарм прибрати, що, думаю, вони після Авдіївки туди зосередять всі ті сили, які в них після Авдіївки залишаться. Тому не факт, що не доведеться звідти відходити. Але поки динаміка протилежна», — пояснив Дикий.

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...