"Родом зі Львова, як і сам олігарх": Ким є супутниця мільярдера Фрідмана, який тікав від українських журналістів у Лондоні (фото)

Видання «Українська правда» днями опублікувало матеріал, в якому показала низку російських олігархів, що мирно собі мешкають у Лондоні. Серед тих, кого знайшов у Великій Британії журналіст Михайло Ткач, був і Михайло Фрідман. Поза увагою журналіста, тим часом, залишилася супутниця Фрідмана в блакитному плащі. Однак у мережі її впізнали, це Анна Камишан – директорка департаменту концептуальних розробок і дослідницьких проєктів Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр», повідомляють Патріоти України.

«Анна Камишан родом зі Львова, як і сам Фрідман. Сім років жила в Москві (до 2021 року) де займалася громадськими проектами, а згодом перебралася до Києва очолювати концептуальний розвиток Меморіального центру «Бабин яр». Як відомо, Фрідман – ініціатор та співзасновник центру, але вийшов з Наглядової ради на 5-й день широкомасштабного вторгнення. Компанія Фрідмана «АльфаСтрахование» досі страхує автівки Росгвардії, яка воює в Україні. Рідний брат Анни Камишан також воює, але проти РФ», – пише Олег Кіфчук.

Згідно з даними YouControl, Камишан Анна Павлівна є співзасновницею двох львівських громадських організацій: «Містодія» (зареєстрована в серпні 2014 року) та «Команда Мрії» (зареєстрована 2 вересня 2022 року).

«Команда Мрії», імовірно, є організацією, яка підтримує проект RE: Маріуполь. А, Камишан, як архітекторка, є візіонером нового архітектурного простору відбудови Маріуполя. «Наскільки етично організовувати дискусії про відбудову Маріуполя, маючи зв'язки з російським олігархом Михайлом Фрідманом, який не може на камеру сказати, хто розпочав війну і хто є воєнним злочинцем?», – пише Дмитро Золотухін.


Джерело: Главком
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...