Родич Тищенка є фігурантом справи щодо розкрадання 140 млн, - журналістське розслідування

Чоловік сестри нардепа Миколи Тищенка Герман Блінов став фігурантом справи про розкрадання коштів під час будівництва метро на Виноградар. Про це повідомляє Bihus.Info, передають Патріоти України.

За даними слідства, 140 мільйонів у жовтні 2022 року як фінансову допомогу перерахували на фірми, пов’язані з оточенням Блінова. За даними Нацполу, у жовтні 2022 року компанія Київметробуд перерахувала ТОВ Позитив-В 140 млн грн як аванс за поставку будівельних матеріалів на будівництво метро. Водночас зазначена фірма переказала кошти як поворотну безвідсоткову допомогу низці фірм: ТОВ Занд-трейд, ТОВ КТ-44, ТОВ Бетон альянс Україна, ТОВ Трансбудтрейд, ТОВ Трансмір ГМБХ і ТОВ Позитив Шиппінг. Слідство вважає це переведенням бюджетних коштів на рахунки фіктивних підприємств і переведенням їх у готівку з метою подальшого розподілу між учасниками схеми.

Журналісти встановили, що фірми приводять до підприємця В’ячеслава Еберле. Так, першою власницею Позитив-В була Вікторія Кузьменко (Еберле) — дружина підприємця. Нині власником і директором фірми є Сергій Сєдов — директор фірми Еберле під назвою Веркштатт Вустервіц ГМБХ. Вікторія Кузьменко та В’ячеслав Еберле близько товаришують із сестрою нардепа Миколи Тищенка Юлією та її чоловіком Германом Блиновим, ідеться в матеріалі.

Раніше журналісти уточнювали, що Блінов є куратором будівництва Подільсько-Воскресенського мосту. Він отримував зарплату від генпідрядника будівництва мосту — ТОВ Еко-буд-трейд. А одним із субпідрядників будівництва було і Позитив-В.

Фірми, яким Позитив-В переказував фіндопомогу, пов’язані з Еберле через спільних працівників, адреси реєстрації та структуру керівників і власників. А одна з них — Занд-трейд належала Вадиму Сєдову (брату поточного власника Позитив-В) у той самий період, коли він значився директором ПП Експрес-К Юлії Тищенко.

У розмові з журналістами Блінов заперечував свій зв’язок із Позитив-В та іншими компаніями, а обшуки в нього у цій справі пояснив перевіркою правоохоронцями оперативної інформації.

Під час обшуків за однією з пов’язаних із Германом Бліновим адрес правоохоронці знайшли короткоствольну вогнепальну зброю, яка, за даними слідства, офіційно йому не належить. Можливе незаконне зберігання зброї Бліновим виокремили у ще одне кримінальне провадження, у якому Блінову обирали домашній арешт.

Журналісти зафіксували, що на судові засідання у справі Герман Блінов приїжджає на новий Land Rover Range Rover. Кросовер належить ТОВ АБЗ1. До січня 2023 року ця фірма належала Валерію Мірошниченку — колишньому працівнику Київського науково-дослідного інституту судової експертизи. Йому належала фірма зі схожою назвою — АБЗ-1. Фінансовим контролером останньої була Галина Рувіна — дружина голови КНДІСЕ Олександра Рувіна. АБЗ-1 постачало на будівництво Подільсько-Воскресенського мосту асфальтобетонні суміші. Також фірма входила до групи підприємств, що спеціалізувалися на дорожньому будівництві: ТОВ Естейт холдинг, ТОВ Трініті-груп, ТОВ Трансбудкооперація і ТОВ Сучасна транспортна інфраструктура. Остання теж виконувала роботи на Подільсько-Воскресенському мосту.

Цю групу фірм пов’язували з обличчям очільника КНДІСЕ Рувіна, адже в їхніх власниках фігурував його кум і бізнес-партнер родини Валерій Сировацький. Однак ще в січні-лютому 2023 року Валерій Сировацький, Валерій Мірошниченко та Галина Рувіна вийшли зі співвласників підприємств. Замість них до співвласників низки фірм групи 2023 року увійшли особисто Герман Блінов і його оточення — Лілія Ісай і Денис Микитюк.

Окрім того, що Блінов пересувається на автомобілі АБЗ1, його дружина Юлія Тищенко віддала під заставу іпотеки для фірми два своїх будинки та землю під ними в Нових Безрадичах. Протягом 2023−2024 років фірми АБЗ1, Трініті-груп та Сучасна транспортна інфраструктура отримали підрядів від комунальних підприємств на понад 800 млн грн.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Круті кадри: Прикордонники показали збиття дронів над Одещиною (відео)

неділя, 19 травень 2024, 15:32

Українські прикордонники вранці 19 травня збили три російські дрони-камікадзе над Одеською областю. Атака окупантів по Україні тривала шість годин. Про це повідомила пресслужба ДПСУ, передають Патріоти України. "Цієі ночі ворог понад шість годин поспіл...

""Наче бої десь у Ростовській області": Андрющенко розповів про дивне перекидання техніки окупантів через Маріуполь (відео)

неділя, 19 травень 2024, 15:19

Представники українського спротиву фіксують перекидання військ РФ у районі тимчасово окупованого Маріуполя Донецької області, яке може означати посилення північного напрямку атак РФ завдяки резервам із півдня. Про це радник мера Маріуполя Петро Андрюще...