Родичі теж не бідують: Ексначальник Самбірського районного ТЦК задекларував 6,4 млн грн, шість квартир та новий Lexus

Колишній начальник Самбірського районного ТЦК та СП Сергій Бабич, звинувачений у набутті необґрунтованих активів, задекларував 1,8 млн грн зарплати у ТЦК та ще 4,6 млн грн інших доходів, повідомляють Патріоти України.

Зазначається, що Бабич та його родичі за останні роки придбали квартири у Львові, нові автівки та загалом набули чималих доходів.

Згідно з деклараціями ексначальника Самбірського РТЦК та СП, його дружина Ірина, яка працює у Самбірській лікарні придбала п’ять квартир у Львові (62 кв. м, 61,8 кв. м, 70,4 кв. м, 47,4 кв. м, 48,1 кв. м), а також дві комори, два паркомісця та одну квартиру в Києві (50 кв. м).

При цьому офіційно заробітна плата жінки не перевищує 100 тис. грн на рік. Повідомляється, що покупки здійснювалися протягом 2020−2022 років.

Згідно з декларацією Бабича, квартиру площею 70,4 кв. м його дружина придбала за мільйон гривень, а інші були значно дешевшими — у 2022 році вона придбала дві квартири у Львові по 600 тис. грн.

Крім того, подружжя має кілька земельних ділянок: у 2023 році Бабич переписав два житлові будинки у Самборі та Стрілковичах, а також земельну ділянку в Самборі на свою доньку Софію.

Зазначається, що один з будинків він придбав у 2020 році, а інший — у 2018 році. З нерухомості у його власності залишилось лише дві земельні ділянки.

Серед іншого, у 2023 році ексначальник РТЦК придбав автомобіль Lexus RX 350 за мільйон гривень що є принаймні вдвічі дешевше від ринкових пропозицій на сайтах продажу авто.

Наразі це єдине авто Бабича, однак раніше він мав Toyota Land Cruiser та Volkswagen e-Golf. У Самбірському РТЦК та СП Сергій Бабич у 2023 році заробив 1,8 млн грн (у 2022 році його офіційна зарплата становила 636 тис. грн), також він вказав 124 тис. грн пенсії та 4,4 млн грн від відчуження майна.

Його дружина Ірина Бабич вказала 91 тис. грн зарплати у лікарні та 1,8 млн грн доходу від відчуження майна. Він зазначив, що зберігає заощадження готівкою. Вони становлять 1,7 млн грн.

Крім того, частину майна подружжя придбав Іван Сімеон — співвласник та керівник львівської фірми Євробудкомплекс, що займається торгівлею деревиною та будматеріалами, а також директором фірми Зеніт Україна, що виготовляє металеві вироби на Самбірщині. У

2022 році Сергій Бабич позичав у нього 60 тис. доларів. Ще два об'єкти нерухомості у Ірини Бабич придбав Михайло Качор, людина з таким іменем займається виробництвом кормів для тварин на Самбірщині.

22 вересня 2023 року Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) під час проведення моніторингу виявило ознаки набуття необґрунтованих активів у начальника Самбірського районного ТЦК на понад 4,4 мільйона гривень.
Тоді військком пояснив, що нерухоме майно було придбано «завдяки заощадженням сім'ї за попередній період, заробітної плати членів сім'ї, а також подарунка від матері у розмірі $42 тисячі».
Джерело: Zaxid.net
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Значно більше ескадрильї: Військовий експерт поділився інсайдами, коли і в якій кількості перші винищувачі F-16 передадуть Україні

субота, 27 квітень 2024, 9:40

Українські Повітряні сили невдовзі отримають багатоцільові літаки-винищувачі F-16 від західних країн-партнерів. Про це в ефірі Апостроф TV розповів авіаційний експерт Костянтин Криволап. . На його думку, одразу три країни-союзники зможуть передати укр...

"Нічні відьми" ХХІ століття: Україна переробляє легкомоторні літаки на безпілотні бомбардувальники та важкі дрони-камікадзе далекої дії (фотофакти)

субота, 27 квітень 2024, 8:15

Корисне навантаження таких БПЛА в рази більше ніж у Шахеда-Герані, а радіус польоту співставний з ірано-російськими дронами. Мова йде не про одноразові дрони-камікадзе, адже конструкція літака дозволяє здійснювати неодноразове скидання бомб. Про це ж с...