"Росії не потрібно готуватися після війни в Україні", - естонський командувач

Росії не потрібно готуватися протягом трьох років після війни в Україні, і у разі нападу Естонія зможе відбити ворога. Про це сказав глава Сил оборони Естонії генерал Мартін Херем, передають Патріоти України з посиланням на видання ERR.ee.

"На даний момент я не бачу військової загрози безпосередньо за нашим кордоном", – сказав Херем.

Він пояснив, що перед початком війни є період, коли в країні розпочинаються приготування, які, однак, не дуже впливають на суспільство. Коли загроза зростає, країна збільшує обороноздатність, що означає мобілізацію. "На прикладі України Естонія має достатньо часу, щоб підготуватися, якщо загроза зросте", – сказав Херем.

Якщо Естонія мобілізує 43 тисячі солдатів, це коштуватиме майже два мільйони євро на день, повідомив він. "Це не такі вже великі гроші в порівнянні з тим, що ці люди більше не роблять внесок в економіку. Фіни кажуть, якщо вони мобілізують 250 тисяч, то країна може збанкрутувати за місяць", – зазначив генерал.

Генерал підкреслив, що РФ не потрібно готуватися впродовж трьох років після війни в Україні, аби здійснити напад на наступну країну. Він наголосив, що сучасна військова машина РФ працює так само добре, тому якщо Росія запланує провести одну місячну військову операцію проти країн Балтії, знаючи, що у військовому співвідношенні зазнає поразки, то їй не знадобиться особлива підготовка.

За словами командувача, Естонії не потрібно чекати на прибуття НАТО, тому що НАТО вже тут. "Сьогоднішня система така, що НАТО тут і нікуди не йде, а стає ще більшою, коли є ознаки загрози", – сказав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Настя Каменських у відвертому образі виступила на американському ТБ

середа, 1 травень 2024, 19:55

Українська співачка Настя Каменських продовжує будувати кар'єру за кордоном. На ранковому шоу Despierta America на каналі Univision артистка презентувала свою нову іспаномовну пісню Moloko, яку раніше розкритикували у Мережі, нагадують Патріоти України...

Детонація вийшла особливо яскравой: У Луганській області вибухнула вантажівка окупантів із боєприпасами (відео)

середа, 1 травень 2024, 19:29

Російські пабліки показали відео палаючої вантажівки російських військових у тимчасово окупованій Луганській області. Кадри публікує російський Telegram-канал Astra, передають Патріоти України. За їхніми даними, кадри зняті в тимчасово окупованому Свер...