Росія боїться не НАТО, а Україну: Норвезький генерал навів неспростовний доказ

Російські сили, дислоковані в Арктиці поблизу Норвегії, зменшили свою присутність на 20%, ніж це було до вторгнення в Україну. Про це заявив керівник міноборони Норвегії генерал Ейрік Крістофферсен, передають Патріоти України з посиланням на Reuters.

Норвегія є частиною НАТО і має спільний кордон з Росією в Арктиці. Північна країна межує з Кольським півостровом, де зосереджено більшість російської ядерної зброї, а також її Північний флот, який керує російськими атомними підводними човнами.

Виступаючи після зустрічі начальників оборонних відомств країн НАТО в Осло, генерал Крістофферсен заявив, що російський диктатор Володимир Путін «дуже добре знає», що НАТО не є загрозою для Росії. «Якби він вірив, що ми загрожуємо Росії, він не міг би направити свої війська в Україну, щоб вести там війну», – сказав Крістофферсен.

Голова військового комітету НАТО, адмірал Роб Бауер додав, що така модель поведінки Росії також стосується того, як вона поводилася з сусідньою Фінляндією після її вступу в НАТО у квітні. Фінляндія та Росія мають спільний кордон протяжністю 1300 км, а російських військ уздовж цієї зони, як і з Норвегією, менше, ніж до війни.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...