Росія "дуже нервує": Експерт розповів, яким може бути український контрнаступ

Військовий аналітик, віце-маршал авіації у відставці Шон Белл розповів, де, на його думку, українські війська можуть атакувати ворога під час очікуваного весняного контрнаступу, передають Патріоти України.

Як він зазначив в коментарі Sky News, початок контрнаступу не буде анонсований, а його перші кроки передбачатимуть завдавання ударів по російській матеріально-технічній базі.

"Одна з речей про весняний контрнаступ, яку багато хто критикував, це те, що він не почнеться з того, що гучно повідомлятимуть: "Ми йдемо". Це майже напевно буде поетапний підхід. На першому етапі українці приберуть велику кількість матеріально-технічної підтримки Росії. Такі речі, як паливо", – каже Белл.

Розмірковуючи про те, де відбуватиметься контрнаступ, Белл припустив, що це буде сухопутний коридор з Криму до Росії, що простягається узбережжям Азовського моря.

"Щодо того, де відбуватиметься цей наступ, – є три основні зони. Регіон Донбас, тут точаться запеклі бої, і насправді їх дуже важко згорнути назад. Крим, тут проблема в тім, що він значно посилився, Україні буде дуже важко досягти прогрес. Майже напевне сухопутний міст буде територією, де Україна сфокусує головні напади, якщо збирається досягти успіху", – каже аналітик.

Експерт нагадує, що до України повернулися 14 тисяч військових, що проходили тренування у Великобританії. Також 98% обіцяної техніки вже отримано Україною. "Схоже, що українська підготовка до цього наступу майже завершена", – каже він. За словами аналітика, Росія "дуже нервує" з приводу того, що українські сили оборони можуть зробити.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...

Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

понеділок, 6 травень 2024, 7:05

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці ...