"Росія дуже велика" і "ЗСУ просто не дійдуть до глибинки": Як пропагандисти Кремля заспокоюють пересічних путіністів

"Поки Кремль і "Перший канал" обсмоктують перспективи ядерного удару по Києву, в регіонах і дрібніші пропагандисти сподіваються, що ЗСУ до них не дійде, бо "Росія дуже велика", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Пропагандист Ростіслав Іщєнко, частий гість Соловйова, колишній український громадянин і утверджувач тези про переваги всього російського над українським, вчора на ефірі радіо "Говорит Москва" зробив прекрасну заяву.

"...Я не буду переживать, если украинское наступление на севере закончится даже взятием Изюма и других городов. Вот если бы они так смогли бы прорваться в Херсонской области, то там действительно - они нам могли нанести огромный ущерб. Потому что там за спиной море и Днепр, и отступать особенно некуда. А здесь за спиной Россия.
Ну и дальше - у Украины небогатый выбор. Или переносить войну на территорию России, это будет совершенно другая история. Самое главное - у Украины просто не хватит войск, чтобы наступать по всей территории России во всех направлениях, Россия очень большая".
==
202 дні війни - і "Київ за 3 дні", "та всю Україну за 3 дні, максимум 2 тижні" перетворились на "війну на території Росії", "Росія дуже велика - у України не стане військ для наступу по всій території".
Що характерно, вже і пабліки Бєлґорода зосередились на "обороні Бєлґорода" - перспективи, можливості, наявні ресурси, "куды бечь". Курськ ретельно відслідковує "що там в Бєлґородє" і напружився, вже пишуть про "обстріли на кордонах Курщини з території Сумщини". Вороніж скасував святкування Дня міста, однак все ще грає в футбол, і теж підібрався в очікуванні - хвалиться видатним крематорієм (дуже актуальний момент).
Тобто, бачимо формування певного вододілу: центральні ЗМІ і пропагандисти з вищих ешелонів (тобто, ті, котрим в будь-якому випадку світить трибунал) дмуть щоки і обговорюють деталі застосування тактичної ядерної зброї по Києву. А нижчі ешелони пропаганди і місцеві пабліки (тобто, ті, котрі вислизнуть на тезі "прості росіяни не можуть нести відповідальність") вже зосередились на безперспективності оборони від ЗСУ - єдине сподівання, що "Росія дуже велика" і ЗСУ просто не дійде до глибинки.
Це можна потрактовувати як психологічну готовність віддати Україні назад наші історичні території як відкуп, щоб ЗСУ не йшли вглиб? Чи як поступове прийняття перспектив розділення Росії на безпечні малі держави?
В будь-якому випадку, подібні настрої і поява неоднорідності в оцінці перспектив - момент позитивний. Це те, що теоретично забезпечить саботаж військових рішень на місцях і навіть в центрі. З цього цілком може вирости якісний такий заколот проти кремлівської геронтократії: "здихайте самі, а ми ще пожити хочемо".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Відчувається, що в росіян уже теж не вистачає боєприпасів": Кирило Сазонов - про ситуацію біля Часового Яру

четвер, 25 квітень 2024, 11:59

Військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов зазначив, що росіяни знищують і випалюють Часів Яр, передають Патріоти України. "Росіяни вже два-три тижні дуже щільно лізуть. Вночі знову ворог використовував фосфор. Росіяни зносять і випалюють Часів ...

Москва перетвориться на фронтове місто як той Білгород? Скабєєва налякала своїх гостей властивостями озброєнь, які США передають Україні (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 9:52

"Російські пропагандисти ознайомилися зі списком озброєння, яке українці отримають від США, і тепер у прямому ефірі відсувають "червоні лінії" та шукають на карті місце для порятунку своїх сідниць, ближче до Північної Кореї", - іронізує журналіст Юрій ...