Росія глушить американські "розумні бомби" в Україні, - ЗМІ

"Розумні" бомби американського виробництва стають жертвами російських радіоелектронних перешкод в Україні, через що вони інколи не влучають в ціль, повідомляють Патріоти України.

Як пише POLITICO, про це йдеться в документах, що просочилися, підтверджених офіційним представником міністерства оборони. У деяких випадках зброя також не вибухнула через технічну проблему, яку відтоді усунули українські військові.

У грудні Пентагон почав направляти до Києва сучасне обладнання, здатне перетворювати некеровані авіабоєцепаси в високоточні "розумні бомби", здатні з більшою точністю вражати російські цілі.

Керовані бомби можуть бути запущені з різних літаків, таких як бомбардувальники та винищувачі, і називаються боєприпасами спільної прямої атаки або JDAM. Версія з більшою дальністю польоту, що відправляється в Україну, називається JDAM-Extended Range або JDAM-ER.

Але, згідно з просоченим слайдом, підготовленим Об'єднаним штабом і підтвердженим чиновником США, якому було надано анонімність для обговорення делікатного питання, ця зброя пережила більш високий, ніж очікувалося, рівень нерозірваних снарядів і не влучила в ціль на полі бою.

У деяких випадках підривачі бомб не спрацьовували під час їх використання, через що зброя не вибухнула. Згідно слайду і офіційній особі, ВПС України встановили виправлення, щоб забезпечити правильне зведення бомб.

Документ включає схему боєприпасів та викладає технічну проблему, з якою стикається зброя, а також запропоноване рішення. Він також містить детальний звіт про частоту відмов зброї в кількох останніх атаках, включаючи дати та кількість боєприпасів, необхідних для ураження цілі.

Більша проблема полягає в тому, що Росія використовує глушіння GPS, щоб перешкодити процесу наведення зброї, згідно слайду і окремій людині, знайомому з цією проблемою, яка не входить в уряд США. Американські чиновники вважають, що російські перешкоди призводять до того, що JDAM, а іноді й інша американська зброя, така як керовані ракети, не потрапляють у ціль.

"Я дійсно думаю, що можуть бути побоювання, що росіяни можуть глушити сигнал, який використовується для управління JDAM, що пояснює, чому ці боєприпаси не працюють належним чином і як вони працюють в інших зонах бойових дій", - сказав Мік Малрой, колишній співробітник Пентагону і відставний офіцер ЦРУ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...