Росія, ймовірно, змогла загальмувати український наступ у Курській області. Етап легких здобутків вже позаду, кажуть експерти, - NYT

Росіянам, ймовірно, вдалося пригальмувати український наступ у Курській області, але бої продовжуються. Про це пише The New York Times із посиланням на думку своїх аналітиків, передають Патріоти України.

Пасі Паройнен, експерт фінської організації Black Bird Group, яка аналізує супутникові зображення та відкриту інформацію із соціальних мереж, переконаний, що Москва змогла загальмувати просування українських сил.

"Зараз ми вступаємо в фазу, коли легких здобутків вже було досягнуто. На цьому етапі протягом перших трьох днів спостерігався найшвидший рух. І вчора, я думаю, ми почали бачити наслідки російської відповіді", – каже він.Як зазначає NYT, кінцева мета України у цьому наступі досі залишається незрозумілою. Деякі аналітики припускають, що Київ сподівається відтягнути російські війська від лінії фронту в самій Україні, хоча аналітики кажуть, що цього не сталося.

Згідно з аналізом вашингтонського аналітичного центру "Інститут вивчення війни", у відбитті українського наступу Росія, схоже, покладається переважно на підрозділи, які вже були розгорнуті поблизу цього району. Більшість із цих підрозділів складаються із військовослужбовців строкової служби та нерегулярних формувань, на відміну від загартованих солдатів, які воюють в Україні.

Пан Паройнен сказав, що невелика кількість російських солдатів, ймовірно, все ще тримаються в центрі Суджі, а українці намагаються встановити оборону на схід від цього міста. Але він також сказав, що українці зіткнулися з жорстким опором, коли кілька разів намагалися взяти під контроль Коренево, місто приблизно в 30 милях на північний захід.

"Можливо, це завдало чимало проблем українцям", - сказав він.

Разом з тим поки що Росія не відмовляється від свого наступу на Донбасі і не знімає війська звідти. Останніми днями росіяни здійснили атаки поблизу міст Часів Яр, Торецьк і Покровськ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни просунулися на Покровському напрямку: Окуповано ще два населені пункти Донбасу - DeepState (мапа)

середа, 14 серпень 2024, 23:59

Триває 903-й день повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Російські окупаційні війська просунулися на Донбасі. Про це повідомляє моніторинговий проєкт DeepState, передають Патріоти України. Зазначається, що окупанти мали успіх, перед усім на Покро...

"В Судже Новый Год будут встречать по украинскому времени и с поздравлениями Зеленского": Коваленко порахував динаміку накопичення ворогом військ на Курщині

середа, 14 серпень 2024, 20:00

За тиждень наступу українські підрозділи заволоділи вже 1100 кв км прикордонної території рф та близько 2000 полонених. Патріоти України пропонують ознайомитись з розрахунками та прогнозом відомого військового аналітика Олександра Коваленко щодо розви...