Росія імпортує снайперські приціли із Заходу, - журналістське розслідування

У 2022-2023 роках у Росію з країн Заходу було ввезено прицілів на 173, 6 млн доларів. Частину з них використовують для ведення війни проти України. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на видання "Важливі історії".

Які країни постачають у РФ приціли

Російський снайпер добровольчого підрозділу футбольних фанатів "Еспаньйола" в ролику білоруського пропагандистського телеканалу позує з гвинтівкою.

Видання уточнює, що на ній встановлено оптичний приціл австрійської компанії Kahles, яка випускає товари для полювання і спортивної стрільби.

В YouTube можна знайти десятки роликів, у яких російські військові демонструють приціли західних виробників:

  • Leupold (США);
  • Nightforce (США - Японія);
  • Holosun (США - Китай);
  • Swarovski Optik (Австрія).

Частину прицілів використовують для війни проти України

"За митними даними, у 2022-2023 роках у Росію було ввезено прицілів на 16 млрд рублів (173, 6 млн доларів - ред.)", - пише видання.

Метою є нібито "встановлення прицілів на мисливську зброю", проте частина потрапляє на війну в Україну. Серед чемпіонів з імпорту - інтернет-магазини "Поінтер" і "Навігатор".

Пов'язана з колишньою ПВК "Вагнера" компанія отримувала західні приціли

Видання вказує, що інтернет-магазин "Навігатор" продавав петербурзькій "Технології" оптику, далекоміри, окуляри та інше обладнання. Цю компанію пов'язували з колишнім ватажком ПВК "Вагнера" Євгеном Пригожиним.

"Ввезення прицілів та інших товарів "для полювання" відбувається за паралельним імпортом - виробники, найімовірніше, не знають, куди потрапляє їхній товар", - пишуть "Важливі історії".

"Поінтер" використовує посередників у Китаї, "Навігатор" - у Туреччині та Казахстані.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького