"Росія може дозволити Україні зайняти крихітний шматочок своєї території, знаючи, що пізніше вона зможе відновити контроль, - професор Гарварда

Україна робила великі ставки на вторгнення в Курську область, однак поки що ця операція не досягла однієї з головних цілей: відволікти російські війська від східного фронту в спробі перекроїти поле бою. Як пише The Hill, раптове вторгнення України в РФ досягло деяких інших цілей, зокрема завдало удару по іміджу Росії, знищило військові об'єкти, дало змогу захопити територію і полонених, щоб отримати важелі впливу на переговорах. Однак провал важливішої мети - відволікання військ - активізував критику військової авантюри Києва, особливо в міру того, як Росія просувається все далі на сході, передають Патріоти України.

Як заявив Джордж Бібі, директор з гранд-стратегії Інституту відповідального державного управління в Квінсі, операція "Курськ" ще тільки почалася, але "схоже, що вона йде до провалу". "Росіяни не відвернули значну кількість сил з лінії фронту в Україні, якщо не сказати більше, вони натиснули на педаль акселератора", - сказав він. "Схоже, що існує великий скептицизм з приводу того, чого може домогтися це вторгнення, і я думаю, що зростають побоювання, що це була помилка".

Крім того, за словами Бібі, Росія перетворила Курську операцію на можливість знищити українські війська і бронетехніку, які зазнають великих втрат у російському регіоні.

Україна захопила близько 500 квадратних миль землі в Курську і 100 населених пунктів, включно з ключовим містом Суджа. Але успіхи України в Курську незначні порівняно з майже 20 відсотками української території, окупованої Росією, зазначає The Hill.

"Росія може дозволити Україні зайняти крихітний шматочок своєї території, знаючи, що пізніше вона зможе відновити повний контроль", - говорить Стівен Волт, професор міжнародних відносин у Гарвардській школі Кеннеді.

Майкл О'Хенлон, старший науковий співробітник і директор з досліджень у галузі зовнішньої політики Інституту Брукінгса, вважає, що Україна прагне використати територію Курська для переговорів. Але "Путін нізащо не піде на обмін 1000 до 1", - сказав він, наголосивши на невідповідності між землями, утримуваними Росією в Україні, та територією Курська, утримуваною Києвом.

Водночас Еліна Бекетова, наукова співробітниця з питань демократії Центру аналізу європейської політики, каже, що Курське вторгнення має свої переваги, зокрема захист північно-східних областей України - Сумської та Харківської - від російських атак, і в довгостроковій перспективі воно може нашкодити Москві. "Згодом Кремль дедалі частіше буде змушений вилучати ресурси з України і перенаправляти їх на Курський напрямок", - сказала вона.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Лана Зеркаль озвучила свою версію звільнення Кудрицького з посади глави Укренерго

четвер, 5 вересень 2024, 14:51

Причина звільнення глави Укренерго Володимира Кудрицького — це бажання встановити тотальний контроль за грошовими потоками в усій енергетичній сфері України. Таку думку в своїй колонці висловила надзвичайна і повноважна посол Лана Зеркаль, передають Па...

Те, що в Покровську вже починають готуватися до вуличних боїв, - це дуже поганий знак, - Михайло Жирохов

четвер, 5 вересень 2024, 14:14

Військовий експерт Михайло Жирохов в ефірі Radio NV розповів про ситуацію на покровському напрямку, передають Патріоти України. «Те, що вже починають готуватися до вуличних боїв, — це дуже поганий знак. Це означає, що командування розглядає такий варіа...