Росія може готувати масований удар по Одесі у конкретні дати, - Наталія Гуменюк

Російські військові можуть на 2 травня готувати масований удар по Одесі. Про це на брифінгу у медіацентрі Україна-Одеса повідомила керівниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, коментуючи відсутність останнім часом ворожих обстрілів Одеси, передають Патріоти України.

"Не можна виключати, що вони (окупанти – ред.) готують відстрочений ракетний удар, типу шокового впливу… Ми пам’ятаємо, що для Одеси є знаковими датами 2 травня та 9 травня… І це дати, до яких ворог може підготуватися ретельно", - сказала Гуменюк.

За її словами, також відсутність обстрілів Одеси може бути викликана потужним штормом у Чорному морі та нестачею ракет у ворога.

Заворушення в Одесі 2 травня 2014 року

2 травня 2014 року в Одесі внаслідок масових заворушень за участю проросійських та проукраїнських активістів загинули 48 людей, постраждали понад 200.

Почалися ці зіткнення в центрі міста (на Грецькій площі), де було застрелено кількох людей, зокрема проукраїнських активістів. Потім прихильники незалежності України прийшли на Куликове поле, на якому розташовувалося наметове містечко сепаратистів.

Намети спалахнули, почалася пожежа в Будинку профспілок, у якій також загинули люди. Загалом через пожежу (вогонь, дим, падіння з вікон палаючої будівлі) загинули 42 людини.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Ми не знаємо, куди витратили кошти": У Львові розшукують 20 млн грн, які міська влада виділила на вітрила для фрегата ВМС

неділя, 19 травень 2024, 16:31

У Львівській міській раді погрожують звернутися до правоохоронних органів через відсутність звіту про те, як було витрачено 20 млн грн, виділених минулого року на вітрила для фрегата “Дружба” — навчального судна інституту Військово-морських сил Одесько...

НАТО вже має модель, як закрити небо над Україною, - ЗМІ

неділя, 19 травень 2024, 16:03

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак. Ця модель була наочно продемонстрована під час іранської атаки на Ізраїль у квітні. Про це пише видання Business Insider, передають Патріоти України. Колишній генсек НАТО Андерс Фог Ра...