Росія може повернутися до тактики "великих кліщів": Жданов поділився прогнозом щодо вторгнення РФ на Сумщині

У Генштабі збройних сил РФ обговорюють можливість повернення до тактики “великих кліщів” для оточення угруповання ЗСУ на Донетчині, але передумов для її реалізації наразі не створено. Про це говорив військовий експерт Олег Жданов у своєму відеоблозі, передають Патріоти України.

За його словами, керуючись принципом про те, що нове - це забуте старе, РФ може повернутися до плану “кліщів” для оточення угруповання ЗСУ в Донецькій області, але тепер вони планують охопити оточенням також Харківську область. Для цього російські війська повинні рухатися в напрямках Суми і Запоріжжя-Дніпро.

“За даними нашої розвідки, такі плани обговорюються в Генштабі збройних сил РФ. Плани обговорюються, але якщо на Запорізькому напрямку ще якісь війська є, то на Сумському напрямку угруповання немає зовсім”, - зазначив експерт.

За оцінкою Жданова, для реалізації цього плану на північних кордонах України росіянам потрібно сформувати боєздатне угруповання у складі 50-70 тисяч осіб із важкою технікою на озброєнні. “З точки зору логіки РФ відкриття другого фронту було б для неї дуже вигідним, щоб розтягнути зусилля України і змусити нас битися на два фронти. Але це можливо лише за умови формування такого угруповання в Курській чи Брянській області або в Білорусі. А це перспектива на січень і навіть ближче до лютого. Тому що цьому угрупованню треба дати танки, артилерію, боєприпаси, пальне і все решту. Для Росії в теперішній ситуації дуже проблематично створити таке угруповання”, - підсумував експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...

Через антивоєнний значок: У Росії "герой СВО" погрожував застрелити перехожого (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 13:43

Російські воєнні злочинці, які повертаються додому з війни проти України, продовжують тероризувати вже власних співгромадян. Так, у місті Іваново один із так званих «героїв СВО» влаштував місцевому жителю справжній допит під дулом пістолета, погрожуючи...