"Росія може розмістити на окупованих територіях ядерну зброю": Аналітик вважає, що ЗСУ варто поквапитися зі звільненням півдня та Донбасу

Росія буде розміщати на тимчасово окупованих українських територіях тактичну ядерну зброю, щоб змусити Україну та Захід відмовитись від деокупації й "забути" про ці землі. Про це сказала аналітик Фонду "Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва" Марія Золкіна в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

"Росіяни прагнуть збільшити свій ядерний шантаж. Зараз ми вже чітко розуміємо, що росіяни будуть розміщувати, як мінімум, тактичну ядерну зброю на окупованих зараз територіях", - сказала вона.

Золкіна вважає, що РФ намагатиметься спровокувати дискусію на Заході, що Україні потрібно "забути" про ці території, аби не спровокувати ядерний удар з боку Росії по іншій українській території.

"Особливо якщо це тактична ядерна зброя, то ми розуміємо, що постраждає Україна, але навряд чи постраждають країни Європи", - додала експерт.

На її думку, для того, щоб це зупинити, Україні потрібно намагатись якомога швидше звільняти окуповані території.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, — офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...