Росія намагається створити цілу бригаду з сербів-найманців, - ЗМІ

В російську армію в якості добровольців вербують сербських найманців, яких оформляють в Підмосков'ї і зараховують в 106-у дивізію ВДВ, передають Патріоти України.

Як з'ясувала "Російська служба Бі-бі-сі", вербуванням, зокрема, займається сербський командир, який воює на сході України з 2014 року і планує до осені 2023 року набрати окрему бригаду чисельністю до тисячі громадян Сербії.

За словами командувача "інтернаціональним батальйоном" Давора Савичича, його батальйон на початку війни був під Києвом в районі аеродрому Гостомель, після цього їх перекинули в Харківську область, а потім - до села Богородичне в Краматорському районі Донецької області.

Як дізналася "Російська служба Бі-бі-сі", сербів вербують через Підмосков'я, де під це налагоджений окремий процес: їх розміщують у тимчасовому гуртожитку поруч з лижним стадіоном в Красногорську, документами займається спеціальний нотаріус, а оформлення контрактів відбувається в Королеві.

Журналісти стверджують, що Підмосков'я було запропоновано, оскільки регіон не справлявся з поставленими перед ним показниками по мобілізації. За словами активіста організації "Орден Республіки", що отримала список сербських добровольців і передала його" Бі-бі-сі", до процесу вербування влада Підмосков'я підключила лідера "Нічних вовків" Олександра "Хірурга" Залдостанова, у якого є зв'язки з ультраправими сербськими колами, і сина колишнього президента Югославії Марко Мілошевича, який проживає в Росії останні 20 років.

На одній з нарад, запис якої вивчила "Російська служба Бі-бі-сі", Давор Савичич заявив про плани створити до осені 2023 року повноцінну сербську бригаду у складі 106-ї дивізії ВДВ, завербувавши до неї до тисячі громадян Сербії. Поки, як пишуть журналісти, оформити встигли близько ста осіб, після чого процес був заморожений.

Один з найманців, якого знайшли журналісти, заявив, що він працює інженером-будівельником. Його мати також розповіла, що син працює на будівництві і "рідко дзвонить, у нього в Росії проблеми з мобільною мережею". Однак на фото в соцмережах він позує зі зброєю у військовій формі сербської армії.

"Я народжений для того, щоб битися, і буду битися", - пише він сам про себе. Закони Сербії при цьому забороняють громадянам країни брати участь у конфліктах за кордоном.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...