"Росія не перемагає. А Україна не програє. Бо ще немає того, абсолютно зрозумілого та невідворотнього процесу", - Олена Кудренко

"В світлі останніх загальних песимістичних думок, та тієї статті в The Washington Post про невдалий український контрнаступ, хочеться висловити таку, звісно, суб'єктивну, думку: Росія не перемагає. А Україна не програє. Бо ще немає того, абсолютно зрозумілого та невідворотнього процесу, який би точно сказав: Росія виграє цю війну", - пише харківська блогерка Олена Кудренко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Радянський Союз міг виграти Другу Світову тільки з допомогою коаліції. Міг виграти якісь битви з допомогою українців, казахів, білорусів, тощо. Якщо в Союзі щось було успішне - то це завдяки поневоленим народам, їх ресурсам, їх праці, їх мізкам. Якщо в Союзі було щось погане і невдале - то це через недолугі дії Москви. Ось так я бачу розподілення відповідальності за те, що тоді сталося.
Росія не стала сильнішою з тих часів. Багатшою на Росії стала лише окрема частина "суспільства", яку й суспільством не можна назвати. Через нафтодолари вона стала наглішою - так. Загартувала свої терористичні навички - так. Але це сталося не через її потенціал - а через те, що Захід розслабився.
Росія не має потенціалу стати сильнішою - а Захід має. Росія залежна від західних комплектуючих, ринків - а Захід лише має подолати залежність від нафти й газу, що він поступово й робить. Росія не є нацією - а на Заході є народи, які здатні не тільки виглядати, але й бути.
Тобто Росія рухається в один бік, а Захід може рухатися в інший. Росія може слабшати - а Захід ставати сильнішим. Йому лише треба більше зрозуміти, та прийняти рішення. Його треба підштовхнути. Дати стусана. Змусити прокинутися.
- Росія не має великих проривів на фронті;
- Росія виготовляє в 2,5 разів менше танків, ніж планувала. Так, це все-рівно більше, ніж надає Захід Україні. Але ж: за рік російські заводи випустили до 600 танків (посилання на джерело в коментарях). Але за майже два роки вона втратила в Україні мінімум 2500 танків (за даними Oryx). Це в середньому 1250 на рік. На російських базах ще є запаси у відносно робочому стані - 3500 танків, але ж хіба не можемо казати про тенденції, коли російська техніка виготовляється повільніше, ніж знищується за такий саме проміжок часу на війні?
- Росія так само не справляється з темпами виготовлення БМП, БМД, БТР, майже вдвічі зниженими від своїх планів;
- не дивлячись на те, що західні санкції наче не працюють так сильно, як очікувалося, але ж в Росії є контракти, які вже не можуть бути виконані через відсутність комплектуючих з Заходу. Зокрема мова про БПЛА "Гранат-4". При тому, що західні країни поступово отямлюються та починають перекривати шляхи контрабанди до Росії - росіяни не можуть безкінечно відкривати наступні двері, якщо якісь зачинилися. Колись можливості відчинити наступні - закінчаться;
- Росія втратила 34 млрд євро експортного виторгу після введення західними країнами максимальної фіксованої ціни на російську нафту, а також через заборону імпорту її морем в країни ЄС. Це співставно з російськими витратами бюджету на власну безпеку, на 2024 рік.
Так, вона досі заробляє мільярди. Але заробляє на чужих ринках. І у цих ринків є господарі. І тому в їх силах, при бажанні, якщо дуже постараються, ці ринки для Росії закрити. Отже Росія досі має змогу воювати не через свій потенціал - а через тимчасову (сподіваюсь) слабкість Заходу. Який цей потенціал мав і має. І буде мати.
А Україна не має іншого виходу, аніж продовжувати боротись. Бо все дуже чітко: "борітеся - поборете". Інша справа, що всередині у нас ще багато сміття, яке цьому заважає. Ну і депресивна зима закінчиться. Як закінчується кожного разу. А програна битва - це не програна війна".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...