Росія не зможе влаштувати терор іранськими ракетами: Військовий експерт назвав відразу кілька причин

Росії не вдасться одномоментно закидати Україну сотнею іранських балістичних ракет, оскільки сам Тегеран має дуже мало пускових установок, що дозволяють це зробити. Як розповів військовий експерт Роман Світан в ефірі FREEDOM, всього Іран може поставити Росії 100-200 балістичних ракет, передають Патріоти України.

За словами експерта, ОПК Ірану набагато слабший російського. Самій же Росії за сім років вдалося виробити тільки 700-800 "Іскандерів", більшість з яких по Україні вже використовували.

Згідно з супутниковими даними удару Ірану по американській базі в Іраку, Тегеран використовував одномоментно всього 15 ракет, 5 з них долетіли. З цього Світан робить висновки, що у Ірану недостатня кількість пускових установок: "Сама кількість ракет не говорить про можливість їхнього одномоментного пуску. У іранців дуже мало пускових установок, їх для цього недостатньо. Це не сотні, а десятки установок".

Ще більше проблем, ніж було, у нас точно вже не буде, вважає Світан. "З іранськими (ракетами) впораємося, або, принаймні, вони не завдадуть такого великого збитку, як про них прийнято говорити. Удар навіть всіх ракет одномоментно буде не такий катастрофічний", - зазначив експерт.

Чим можна збивати іранські ракети?

Також Світан відповів, чи можуть наявні в України засоби ППО знищувати балістичні ракети на підльоті.

За його словами, із завданням можуть впоратися норвезькі ЗРК NASAMS, поставка нових SAMP/T і Hawk. У перспективу поставок Patriot Світан сумнівається, оскільки це, по-перше, дорога зброя, по-друге, установка вимагає багато часу, щоб її розгорнути.

"Наше військово-політичне керівництво прийняло рішення знищувати пускові установки і місця пусків. Я думаю, вони будуть знищені на територіях там, де будуть запускатися", - припустив Світан.

Іран погодився передати Росії балістичні ракети

Про угоду двох режимів дізналося агентство "Reuters". За словами дипломатів, росіяни просили більше безпілотників та іранських балістичних ракет з підвищеною точністю, зокрема сімейства ракет Fateh і Zolfaghar. Ці балістичні ракети малої дальності можуть вражати цілі на відстані до 300 і 700 км відповідно.

Тегеран відповів згодою. У відповідь на постачання зброї, як писав CNN, Росія погодилась продавати режимові ядерні матеріали для виготовлення ядерного пального.

За словами речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, Росія планує розмістити ракети на північ від України. Проти цих ракет Україна має мало захисту, зізнався він. Станом на 4 листопада в української розвідки не було даних щодо того, чи дійшли ракети до Росії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Російські чиновники гумору не розуміють: Жарт сатиричного сайту потрапив у звіт уряду Ульяновської області РФ про "виконану роботу"

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:56

Заступниця голови уряду Ульяновської області РФ Марина Алексєєва додала до звіту про «виконану роботу» жартівливу новину із сатиричного сайту Панорама. На це звернули увагу у Telegram-каналі ЧТД, опублікувавши відповідні скріншоти, передають Патріоти У...