Росія поспіхом створює загони "Шторм-Z" для боїв у містах, - ISW

РФ створює загони для боїв у містах – ISW

Російське військове командування створює спеціалізовані ротні загони "Шторм-Z" для боїв серед міських забудов або захоплення укріплених пунктів, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики інституту, посилаючись на дані неназваного українського офіцеру запасу, стверджують, що "Шторм-Z" формують у складі фронтових з'єднань переважно з резервістів. Інформація офіцера називається надійним джерелом.

Зазначається, що кожна рота "Шторм-Z" складається зі 100 людей і призначена для ведення бойових дій у містах або у складних географічних районах з метою захоплення важливих об’єктів – опорних пунктів, командних пунктів та вузлів зв’язку.

В інституті припускають, що штурмові роти, ймовірно, будуть розгорнуті вздовж лінії фронту Авдіївка-Донецьк, де підрозділи Південного військового округу беруть активну участь у безперервних безуспішних наступальних операціях.

"Ефективність дій цих підрозділів викликає сумніви, оскільки вони проходять лише 10-15 днів пришвидшеної підготовки. Цього часу занадто мало, щоби навчитися виконувати складні бойові завдання навіть для військових з досвідом та досягти бойової злагодженості", – додали в ISW.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про фортифікації

вівторок, 14 травень 2024, 1:45

Коли Збройні Сили у вересні 2022 року прорвали лінії російських загарбників на Харківщині і блискавичним ударом звільнили область, було чимало жартів з російських обіцянок повернутись. . Хоча росіяни нікуди не ділись. Закопались, накопичились і знов л...

"Манна небесна" щедро сиплеться на "кварталівців" за новою схемою: Компанія режисера "Слуги Народу" отримала з бюджету менше ніж за рік вже 750 млн грн (відео)

вівторок, 14 травень 2024, 0:40

Новоспечений мультимільйонер не зміг пояснити суті свого раптового і щасливого бізнесу. В кіно він розуміється набагато краще ніж в отій бісовій інженерії, котра несе золоті яйця зеленого кольору. Нащо з Мінкультури під час війни тягнути десятки мільй...