Росія пропонує обміняти журналіста Гершковича та ще одного американця на кілера ФСБ, - The Wall Street Journal

Американського репортера газети The Wall Street Journal Евана Гершковича, якого в березні цього року росіяни арештували у справі про шпигунство, РФ хоче обміняти на свого кілера Вадима Красікова, який перебуває у в'язниці в Німеччині. Про це повідомляє офіційний сайт видання, передають Патріоти України.

"Москва порушила питання про обмін російського кілера Вадима Красікова на двох громадян США, підприємця Пола Уїлана та журналіста Евана Гершковича", - The Wall Street Journal.

Вадим Красіков, який є полковником ФСБ, наразі відбуває довічний термін у Німеччині за вбивство чеченського командира Зелімхана Хангошвілі.

Хто такий Красіков

23 серпня 2019 року в центрі Берліна полковник ФСБ Росії Вадим Красіков застрелив колишнього чеченського польового командира, громадянина Грузії Зелімхана Хангошвілі, якого в Росії було оголошено у розшук за тероризм. У 2015 році на нього в Грузії скоїли замах після чого він поїхав у Німеччину.

Вбивцю Хангошвілі затримали в цей же день, але він мав паспорт на ім'я Вадима Соколова. У березні 2021 року українські спецслужби підтвердили, що "Вадим Соколов" - це росіянин Вадим Красіков, співробітник ФСБ РФ.

У грудні 2021 року суд у Берліні засудив Вадима Красікова до довічного ув'язнення, а у МЗС країни заявили, що вбивство було "державним замовленням".

Що відомо про затримання американського журналіста Гершковича

В кінці березня 2023 року російська ФСБ затримала в Єкатеринбурзі (Урал, РФ) журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича, який мав написати про ставлення росіян до війни в Україні та вербування місцевих до ПВК Вагнера. Його арештували у справі про шпигунство.

Наступного ж дня президент США Джо Байден прокоментував затримання Гершковича і звинувачення його у шпигунстві та закликав російську владу звільнити журналіста.

Також повідомляється, що за затриманим у Єкатеринбурзі журналістом The Wall Street Journal Еваном Гершковичем раніше слідкували російські спецслужби. Згодом слідчі ФСБ Росії висунули офіційне обвинувачення в шпигунстві Евану Гершковичу. Сам журналіст заперечив звинувачення.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...