Росія приречена, вона не зможе бути єдиною, - Огризко

Міністр закордонних справ України у 2007−2009 роках та керівник Центру дослідження Росії Володимир Огризко в інтерв'ю заявив, що Росія приречена на розпад і не зможе бути єдиною, передають Патріоти України.

«Я звернув увагу на повідомлення про те, що сказав днями Путін, коли розповідав про перспективи Росії. І це дуже показово. Він говорив про те, що якщо Росія розпадеться, то не залишиться російського народу. Так його насправді, того руського народу, ніколи і не було. Це ж все фейк. І ми це прекрасно знаємо, що слово „русские“, „Русь“ — це не Московія, це Україна, Русь. Читаємо Грушевського чи інших українських справжніх істориків. Тому залишиться Московія. Там природна історична територія, яка і дала, власне, початок цьому кривавому болоту, яке тероризує світ і власний народ вже століттями», — сказав Огризко.

Колишній голова МЗС України наголосив, що цілісного народу росіян немає, він складається з шматків різного етнічного походження, які не об'єднані нічим. «Через це Росія приречена. Це те, що досі не хочуть зрозуміти на Заході — весь час чомусь повторюють мантру про те, що Росія має бути єдиною. Вона не зможе бути єдиною. Ті на Заході, хто говорять, що Росія має стати демократичною, не розуміють, що демократія для Росії — це смертельна ін'єкція», — вважає він.

Огризко наголосив, що деколонізація та федералізація Росії обов’язково призведе до її розвалу, тому що справжня федерація «пошле Москву як метрополію подалі» і кожен народ захоче жити по-своєму.

26 лютого Путін вперше припустив, що у майбутньому Російську Федерацію може чекати розпад, а населення поділиться на окремі нації. За його словами, російський народ, «якщо Заходу вдасться розвалити РФ та встановити контроль над її уламками», може не зберегтися.

«Якщо ми підемо цим шляхом (розпаду Росії — ред.), я думаю, що долі дуже багатьох народів Росії, і передовсім, звичайно, російського народу, можуть кардинально змінитися… Будуть московити якісь, уральці тощо», — заявив Путін.

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 9 травня. Побалуйте дітлахів - день Миколая Весняного спонукає до цього не менш Зимового

четвер, 9 травень 2024, 7:05

Православна церква України 9 травня за новим стилем відзначає перенесення мощей Миколая Чудотворця. У народі це свято відоме як Миколай Весняний або Миколай Літній. За старим стилем у свято сьогодні вшановують праведну Глафіру Амасійську. На Миколая Чу...

Огляд... активні напрямки, Східна операційна зона - Костянтин Машовець

четвер, 9 травень 2024, 5:00

1. Куп'янський напрямок... Противник продовжує наступальні дії з метою виходу до бар'єрного рубежу по річці Оскіл на ділянці між Куп'янськом та Боровою. Зокрема: . - Передові підрозділи перегрупованого в район с.Синьківка 7-го окремого мотострілецьког...