Росія розпочала новий великий наступ на Україну: Генерал-лейтенант Романенко розповів про "перші дзвіночки"

Військовий експерт генерал-лейтенант Ігор Романенко розповів, що Росія вже заводить мотострілецьку дивізію на територію України. Це може свідчити про початок великої наступальної операції, передають Патріоти України.

"2 мотострілецьку дивізію з навчального центру в Білорусі зірвали з підготовки і через територію Росії на лінію зіткнення дали. Перший пішов", – розповів Романенко.

Як зауважив генерал-лейтенат, на багатьох напрямках тривають запеклі бої. Ворог поступово перекидає резерв на лінію зіткнення. Щодо українського контрнаступу, то Романенко наголошує, що зараз потрібно "знекровити" російську армію у боях, а потім піти в атаку.

"Треба знищувати цю силу. І готуватися до майбутніх дій. Але захищатися, обороняти, а ще краще – згодом завершити стратегічну оборонну операцію і перейти до подальших контрнаступальних дій", – зауважив Романенко.

Новий наступ Росії на Україну

Станом на 3 лютого, за даними українських прикордонників, на кордоні із РФ не зафіксовано потужного ударного угруповання, наявність якого могло б означати готовність до наступу. Також у ДПСУ додали, що біля українського кордону не помічають переміщення військової техніки чи особового складу російських або білоруських підрозділів.

Тим часов офіційні особи говорять, що повторний наступ на Україну може статися близько 24 лютого. Так вважає міністр оборони Олексій Резніков. Напрямками ворожої атаки можуть стати північ, південь та схід, попереджав секретар РНБО Олексій Данілов.

Джерело: 24 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...