"Росія шукає причину для нового вторгнення, і поки що не може її знайти", - політолог

"Те, що вже декілька тижнів ситуація навколо України не сходить з перших полос провідних західних газет говорить про те, що нарешті небезпека російсько-української війни для всього світу стала зрозуміла в багатьох тих державах, провідні політики в яких раніше воліли закривати на неї очі", - пише політолог та журналіст-міжнародник Віктор Каспрук на своєму сайті, передають Патріоти України, та продовжує:

"Різка активізація обстрілів на Донбасі з боку російських окупаційних військ і їх терористичних прислужників, вказує, що питання нового російського вторгнення і надалі залишається відкритим. І якщо це не відбулося 16 лютого, то не можна виключати, що Путін взагалі скасував новий наступ.

Скоріше за все, Кремль не чекав такої різкої реакції з боку Сполучених Штатів, НАТО і Європейського союзу, тому перегруповує свої сили і вишукує найбільш вразливі місця Української держави, щоб вдарити по ним в першу чергу.

А враховуючи те, що ми живемо в ХХІ столітті, для початку це можуть бути нові кібератаки, куди потужніші від тієї, яка відбулася 15 лютого. Хакерських команд у Кремля для цього є достатньо, щоб намагатися якомога більше нанести школи інфраструктурі України.

Дуже непокоїть те, що Путін та його найближче оточення вірять в магію цифр і залучають для прийняття своїх рішень екстрасенсів. Оскільки буквально через декілька днів з’являється така “магічна дата”, 22.02.2022, яку кремлівці можуть порахувати, як найбільш придатну для повномасштабного вторгнення в Україну.

Хоча за нею йде ще одна дата – 23 лютого, День захисника Вітчизни в Російській Федерації, він же також і колишній День Радянської армії і Військово-морського флоту, який у Путіна можуть визначити, як день початку наступу на Українську державу.

Росія шукає причину для нового вторгнення, і поки що не може її знайти. Тому вона й провокує загострення на Донбасі, щоб обвинуватити Україну в недотриманні режиму тиші і підготовку до спроби силового визволення окупованих Російською Федерацією донбаських територій.

З того часу, як Росія стягнула великі військові угрупування на свої кордони з Україною, багато чого змінилося в світі і в нас. За останній місяць ми отримали набагато більше військової допомоги, ніж за усі попередні роки війни з Російською Федерацією.

Але загроза нового військового вторгнення Росії залишатиметься до того часу, поки РФ існуватиме у тих кордонах, в яких вона перебуває нині.

Головне, що розрядка у цій ситуації може настати тільки у двох випадках: Україна та колективний Захід виконають усі забаганки Путіна і він задовольнить свої бажання домінування в Європі і світі, або російському диктатору силовими методами жорстко пояснять його місце в світі, і він вже нічого не буде хотіти та почне “відповзати” від України.

Позитивом в ситуації, котра об’єктивно склалася, є те, що провідні держави світу нарешті усвідомили, що втрата Україною своєї державності спровокує ланцюгову реакцію нових російських вторгнень на терени Європи. Москва прагне домінування над всім Європейським континентом, а Україна стала “ключем” для Путіна в цьому домінуванні.

Але якщо “ключа” в Кремля від дверей Європи у Путіна не буде, то двері для вторгнення на Європейський континент будуть закритими для Москви назавжди.

Зараз ключовим моментом стало те, що провідні європейські політики, котрі в Євросоюзі і Великій Британії приймають рішення, перестали сприймати російсько-українську війну, як таке собі реаліті-шоу в телевізорі, яке відбувається за декілька тисяч кілометрів і їх не стосується.

По суті в Україні сьогодні відбувається боротьба за дотримання міжнародного права і збереження світового порядку, котрий був встановлений після закінчення Другої світової війни. Тому ні Сполучені Штати, ні Захід не можуть відступити в українському питанні, оскільки поразка України автоматично означатиме розгромну поразку всієї західної демократичної цивілізації".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...