Росія сьогодні проводить геноцид українців, бо світ тягнув із визнанням Голодомору, - історик

Кандидат історичних наук, заступник директора Інституту дослідження Голодомору Іван Петренко заявив, що Росія сьогодні проводить геноцид українців, бо світ тягнув із визнанням Голодомору. Тим самим демократичні країни загравали з Москвою. Про це він розповів "Суспільному", передають Патріоти України.

Петренко зазначив, що визнання Голодомору геноцидом – це насамперед встановлення правди, а також історичної й правової справедливості. Він переконаний, що весь світ відповідно має знати про злочинну сутність Москви, хоча вона й намагається прикривати її. Зокрема, через фальсифікацію історії та різну політичну брехню.

Проте наразі Кремль знову проявляє до українців свій злочинний характер. "І сьогодні вона здійснює геноцид українців, і це стало можливим не в останню чергу через те, що свого часу цивілізований світ, у своїй більшості, тягнув із визнанням Голодомору геноцидом, загравав із Москвою, заплющував очі на її злочини", – наголосив історик.

Петренко додав, що визнання світом Голодомору геноцидом має сприяти притягненню Росії до відповідальності. Йдеться про виплати Україні відповідних матеріальних компенсацій.

"Це має сприяти тому, щоб цей злочин більше ніколи не повторився. Світ має засудити Росію, сприяти її політичному переформатуванню і роззброєнню", – зазначив він.

Росія завжди перешкоджала процесу визнання Голодомору геноцидом. Агентура Кремля працювала для гальмування справи і поширення правди про цей злочин. Також у певні періоди українські політичні режими, які проводили проросійську й антидержавницьку політику, так само значно гальмували процес визнання.

Петренко зазначив, що Україна має продовжувати докладати зусиль, щоб світ визнав Голодомор геноцидом.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"У відповідь на теракт в Москві РФ знищила штаб-квартиру СБУ": Пропагандисти Кремля запустили нову серію фейків у західних ЗМІ

четвер, 28 березень 2024, 13:15

Центр протидії дезінформації опублікував добірку фейків і маніпуляцій, які іноземні ЗМІ продукували 28 березня. За версією ЦПД при РНБО України, 28 березня іноземні ЗМІ запустили два фейки та одну маніпуляцію, передають Патріоти України. Фейк: "У відпо...

"Вона поки приховує, що в офіційному шлюбі": Даша Астаф'єва вийшла заміж за багатія, який на 10 років молодший, - блогер

четвер, 28 березень 2024, 13:06

Оглядач українського шоу-бізнесу Богдан Беспалов "злив" інсайдерську інформацію про модель, співачку і волонтерку Дашу Астаф'єву. Він із посиланням на свої джерела заявив, що артистка за час повномасштабної війни вийшла заміж за молодого багатія. Однак...