Росія стерла свої кадрові частини в нуль, - засновник "Азову" Білецький

На Бахмутському напрямку зараз стоять регулярні російські війська. Їм у прямому сенсі слова кінець. Про це в інтерв'ю заявив командир Третьої штурмової, засновник "Азову" та колишній народний депутат Андрій Білецький, передають Патріоти України.

"Регулярним сухопутним військам Росії, тій складовій, яка найбільше старається, а це завжди піхота, їм в прямому сенсі слова кінець. Я шапкозакидательством не страждаю, не вважаю Росію простим ворогом і нашу перемогу гарантованою і кінцевою, не закликаю розслабитися", - зазначив комбриг.

Він нагадав, що на початку вторгнення Росія кинула в Україну відносно мале угрупування військ, сподіваючись на військово-поліцейську операцію. Втім, війна пішла зі зрозумілих причин не по їхньому сценарію.

"Замість того, щоб це швидко зрозуміти, почати мобілізувати населення, в армію призивати або навпаки зробити ці кроки, які вони потім все рівно зробили (бігство з-під Києва, бігство з-під Харкова), вони замість цього кричали: вперед, вперед, вперед. І повністю стерли свої кадрові частини. От прямо стерли їх, як об наждачний папір – в нуль", - зазначив Білецький.

Комбриг Третьої штурмової констатував, що у росіян немає більше ні сержантського корпусу, ні молодших офіцерів з досвідом. Ті, хто потрапляє на фронт за скороченими курсами, дуже швидко або стають інвалідами, або помирають. Накопичення досвіду не відбувається.

"Я весь час спостерігаю одне і те ж саме: сухопутні війська Російської Федерації, особливо в таких складових як піхота, танки, бронетехніка – стабільно погані. З літа минулого року вони стабільно погано воюють. І вони нічого з цим поробити не можуть, і я не думаю, що зможуть. Тобто у них ростуть інші напрямки: по РЕБу вони стали набагато потужніші, по безпілотних системах, артилерія якісна достатньо. Авіацію стали в рази ефективніше застосовувати. Але оця складова в них мертва, і такою вона й буде", - зазначив він.

Білецький також додав, що професіоналізмом серед піхоти "не пахне". Мотивація надзвичайно слабка в середньому по військах. Втечі періодичні.

Втім, є й бригади, у яких надзвичайно високий бойовий дух і стійкість, наприклад у 131 десантно-штурмовій бригаді РФ, яка обороняла Андріївку. Для 3-ої бригади це був найскладніший противник за весь час, зізнався Білецький. "Це була рубка в прямому сенсі слова "кость в кость". Є і такі підрозділи. Їх мало і зазвичай це не ті, про кого чути в інтернеті. Це не "ахмати", не "еспаньйоли", - зазначив комбриг українських штурмовиків.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...