Росія використовує нафтову лазівку на мільярд доларів, - журналістське розслідування

Росія використовує лазівку у нафтовому ліміті на $1 млрд. Завищені витрати на транспортування нафти дають змогу країні-терористці отримати більше грошей. Про це йдеться в матеріалі FT, передають Патріоти України.

Аналіз, проведений за допомогою суден, що прямують безпосередньо з російських портів на Балтиці до Індії, показує, що завищені ціни у поєднанні з комісійними, отриманими за транспортування нафти на пов'язаних з Росією судах, могли становити $1,2 млрд за 3 місяці по липень.

Митні документи, видані в РФ з грудня до кінця червня, показують, що середня ціна сирої нафти, що поставляється до Індії, становила близько $50 за барель у балтійських портах. Це зберегло продажі на рівні обмеження, яке застосовується до так званої ціни "франко борт" (FOB), або вартості нафти в порту завантаження.

Проте дані індійської митниці показують, що ціни, які фактично сплачуються в Індії після доставки – так звана ціна "вартість, страхування та фрахт" (CIF) – за той самий період становили $68. Це була помітна знижка до світових цін на нафту, яка в середньому становила близько $79 за барель протягом періоду, але передбачає зростання цін на $18 за барель між Балтією та Індією.

Цифри Argus, агентства ціноутворення, також вказують на великий розкид. За оцінками Argus, середня ціна сирої нафти марки Urals була на $14,90 за барель в Індії вищою, ніж у Балтійському регіоні, з моменту початку збору даних у лютому. Це перевищує оцінки Argus щодо фактичної ціни доставки, яка в середньому становила близько $9 за барель.

Представник індійської державної нафтової компанії, яка купила частину цієї нафти, повідомив, що індійські покупці купували з урахуванням вартості доставки. Чиновник сказав, що жодні переговори щодо вантажоперевезень або витрат не допускаються.

Так, надлишкові збори, ймовірно, отримали продавці нафти. За даними аналітичної компанії Kpler, нафтовидобувні компанії "Лукойл" і "Роснефть" здійснили прямі продажі нафтопереробним заводам Індії. В інших випадках продажем керують торгові компанії, які виникли в минулому році і тісно пов'язані з кількома російськими нафтовими компаніями.

Росія відвантажила 108 млн барелів з Балтики до Індії з травня по липень на 134 судах, коли різниця між цінами Argus в середньому становила $17 за барель, враховуючи лаг між відправленням і поставкою. У той час Argus оцінює, що комерційні ставки доставки становили в середньому $9 за барель, що свідчить про те, що завищена вартість може становити близько $800 млн.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...