Росія використовує останнє вікно можливостей, поки зброя США не прибула в Україну, - західні аналітики

Росія зараз активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, поки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою, зазначають Патріоти України.

Як пише The Hill, російські війська минулого тижня захопили кілька сіл на сході України і мають намір найближчими днями захопити додаткову територію. Ракетні удари та удари безпілотників Росії також стають дедалі ефективнішими, оскільки Україні не вистачає оборонного озброєння для відбиття атак.

"Але можливість для Росії використати слабкість України швидко зникає, і в неї залишається мало часу, перш ніж американська зброя наповнить поле бою й активізує українські сили", - зазначає видання.

Як зазначив експерт аналітичного центру Брукінгського інституту Майкл О'Хенлон, російські сили можуть "прискорити темп і збільшити кровопролиття на 10-20 відсотків" у проміжку між оголошенням США про нову допомогу минулого тижня і моментом, коли ця зброя надійде в Україну.

Джон Гербст, колишній посол США в Україні, передбачив, що Росія може ще прискорити наступ, з огляду на швидкість, з якою США направляють свою допомогу Україні. Він зазначив, що це буде досить небезпечний період, поки не надійде значна частина допомоги. Однак він додав, що, на його думку, найнебезпечніший момент уже пройдено з огляду на те, що українці, зі свого боку, активізували використання зброї, яку вони берегли з осені минулого року, знаючи, що її запаси скоро буде поповнено. "Я думаю, що вони втратять дуже невелику територію, або взагалі не втратять її, в наступні два-три-чотири тижні", - сказав Гербст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Новоросійську пролунали вибухи: У порту атаковано ключові термінали перевалки нафти та нафтопродуктів РФ на Чорному морі

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:40

В Новоросійську (Краснодарський край, Російська Федерація) пролунали вибухи. В районі міста нібито працюють системи протиповітряної оборони через атаку безпілотників. Про це у п'ятницю, 17 травня, пишуть місцеві Telegram канали. . Під удар, попередньо...

Народні прикмети на 17 травня: Жінкам варто бути обережними з волоссям, щоб уникнути проблем зі здоров'ям

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:05

Православна церква України 17 травня за новим стилем вшановує пам'ять апостола від 70-ти Адроника і патріарха Стефана Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні згадують мученицю Пелагію Тарсійську. . Наші предки присвячували це народне ...