Росія вже втратила 90% військ, з якими починала вторгнення, - Reuters

Війна проти України коштувала країні-агресору РФ 315 000 загиблими і пораненими, це 90% особового складу, який окупанти мали на початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на джерело, ознайомлене зі звітами розвідки США, у вівторок, 12 грудня, передають Патріоти України.

За даними журналістів, втрати РФ в особовому складі та військовій техніці відкинули «модернізацію армії на 18 років назад».

Згідно зі звітом розвідки, Росія почала повномасштабне вторгнення проти України з 360 000 військових, пише Reuters. Відтоді 315 000 російських військових, або близько 87% від загальної кількості особового складу, з якими вони почали війну, були вбиті або поранені. В агентстві додають, що втрати стали причиною того, що Росія «послабила стандарти набору та почала призов засуджених та старших цивільних осіб».

Reuters зверталося за коментарем в російське посольство, проте не отримало відповідь. За даними Генштабу ЗСУ станом на ранок 12 грудня, Сили оборони за останню добу ліквідували 800 російських окупантів. Загалом втрати армії РФ від початку повномасштабного вторгнення перевищили більш як 340 тисяч військових.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...