Росія знов витиме за своїми "мальчіками"? Стало відомо, ким насправді є "елітні" морпіхи Путіна, яких безжально кидають у "м’ясні штурми" на Харківщині

От яким чином Кремль майже два роки уникає соціально небезпечної для нього другої хвилі мобілізації при колосальних втратах на фронті

Фото: Підрозділ ударних БПЛА «Гострі картузи» Національної гвардії України

Нещодавно стало відомо, що російське командування перекинуло на Харківський напрямок морських піхотинців з Тихого океану. Завдяки результативній роботі українських захисників можемо побачити, з кого саме росіяни формують штурмові групи для наступу на Харківщині, передають Патріоти України з посиланням на АрміяInform.

14 липня оперативно-тактичне угруповання «Харків» повідомило, що ворог намагався продовжувати штурмові дії на Харківському напрямку.

Для цього росіяни переміщували особовий склад у районі Мороховця, Красного та Глибокого — невеликих прикордонних сіл Харківської області.

Окупанти формували штурмові групи зі складу солдатів 155 окремої бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту рф та 18 мотострілецької дивізії 11 армійського корпусу.

Обидва згадані формування носять звання гвардійських. Це має надавати їм додаткової ваги, бо поєднання слів «гвардійці» та «морпіхи» насправді звучить загрозливо.

Однак фото та відео знищених на Харківському напрямку окупантів, які оприлюднили захисники України, дозволяють з’ясувати, з кого насправді створена «еліта російської армії», що намагається наступати.

Спочатку бійці підрозділу ударних БПЛА «Гострі картузи» Національної гвардії України оприлюднили світлину ліквідованого окупанта, якому на вигляд було не більш ніж 20 років.

Коментар українських воїнів до опублікованої світлини був жартівливим: «Поки ви сидите у своїх душних офісах, російський солдат відпочиває та засмагає під Глибоким) трохи не дійшов до пляжу».

Невдовзі ж дронарі підрозділу поширили ще одне свідчення — цього разу відеозапис про знищення російських окупантів на Харківщині.

У відеозаписі «Гострі картузи» звернули увагу на вік чергового ліквідованого загарбника: «Що цікаве в цьому відео, так це вік окупанта. На вигляд йому не більш ніж 20 років, тому це або строковик, або просто обманутий підліток, який прийшов зі зброєю в руках на територію іншої держави, щоб за гроші вбивати невинних людей».

Навіть якщо припущення операторів БПЛА про те, що знищений окупант є чинним солдатом строкової служби армії рф хибне, немає жодних сумнівів у тому, що це вчорашній строковик.

Опозиційні російські медіа неодноразово звертали увагу на те, що в армії рф поширеним явищем є вербування строковиків на контракт уже після кількох місяців служби. Для цього їх обробляють пропагандою, спокушають великими грошима, тиснуть і залякують.

Лише так без оголошення нової хвилі мобілізації вищому військово-політичному керівництву рф вдається компенсовувати втрати, яких зазнають російські окупаційні війська в Україні.

Наприклад, згадана на початку статті 155 окрема бригада морської піхоти Тихоокеанського флоту рф щонайменше тричі зазнавала колосальних втрат на українській землі.

Так, російських, тоді ще кадрових, морських піхотинців розгромили на початку березня 2022 року під Мощуном. Саме після цього російський диктатор путін присвоїв 155 бригаді звання гвардійської.

Згодом бригада зазнала значних втрат на початку листопада 2022 року в районі села Павлівки Волноваського району Донеччини, а потім — колосального розгрому на початку лютого під час російського наступу на Вугледар.

Тож нинішній склад бригади, який кинули в наступ на Харків, суттєво оновлено щонайменше утретє. Й у ньому, поза будь-яким сумнівом, чимало оброблених російською пропагандою та куплених за гроші колишніх солдатів строкової служби.

Слід зауважити, що це не робить ворога менш небезпечним, тому захисникам України доводиться безжально знищувати всіх окупантів, незважаючи на їхній вік.

Однак, як зауважили «Гострі картузи», справжнім убивцею молодих росіян, учорашніх підлітків, є вище російське військово-політичне керівництво на чолі з диктатором владіміром путіним.

Саме воно розпочало агресію проти українського народу та держави Україна і, судячи з усього, збирається воювати до останнього росіянина.

«Сміливо можна сказати, що цього підлітка вбив путін. Замість навчання давши йому армію, замість родини — товаришів, які не прийшли забрати його, пораненого, замість життя у мирі та гармонії підліток сам вибрав сконати десь на чужині, з перебитими ногами за чужі амбіції», — наголосили українські дронарі.

Раніше АрміяInform повідомляла, що російських окупантів змушують спростовувати правдиву інформацію про колосальні втрати загарбницьких військ на Харківському напрямку, а в підросійському Татарстані стартувала акція, за якою кожному, хто завербує новобранця на контракт, виплачуватимуть винагороду.

Це свідчить про те, що тема значних втрат на війні в Україні є вкрай чутливою для російського суспільства, а потік добровольців «на сво» припинився, і навіть підсилена великими грошима пропаганда неспроможна залучити до армії рф необхідну кількість новобранців.

Антон Печерський

Кореспондент АрміяInform

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Тому що послідовні: Вночі відбувся масований нальот на ще один військовий аеродром у Ростовській області (відео)

понеділок, 22 липень 2024, 8:42

Після успішної атаки українських БПЛА на військовий аеродром у Міллерово, де базується авіаполк новітніх винищувачів Росії, настала черга ще одного стратегічного пункту російської авіації. Зранку мешканці Ростовської області заявили про атаку безпілотн...

Зовсім не схожий на "Шахед": Військовий експерт Коваленко проаналізував функції нового БПЛА росіян, який атакував Київ

понеділок, 22 липень 2024, 8:20

Як повідомляли Патріоти України, у ніч на 20 липня окупанти атакували Україну, зокрема столицю, не лише ракетами та дронами-камікадзе, а й ще один новим безпілотником нині невстановленого типу. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив"...