Росіяни бояться розширення українського плацдарму на лівому березі, - заступник командира 14-го окремого полку

Російські окупанти бояться розширення українського плацдарму на лівому березі Дніпра у Херсонській області, вважає заступник командира 14-го окремого полку Євген Карась. Про це він сказав у коментарі для матеріалу New York Times про ситуацію на плацдармі у селі Кринки на лівому березі, передають Патріоти України.

«Взагалі ми на полюванні», — каже Карась, розповідаючи про застосування безпілотників для ударів по росіянах.

Він заявив, що наразі на лівому березі «головним пріоритетом є [удари по] російській артилерії та захист наших операцій». Карась пояснив, що українські артилерійські та безпілотні підрозділи мають вигідне розташовання уздовж правого берега Дніпра, перевага якого полягає в тому, що він вищий, ніж лівий берег, а також тому, що там вони мають доступ до снарядів, електроенергії та логістики.

За його словами, після двох місяців операцій російські підрозділи в цьому районі та далекобійна артилерія були сильно придушені. Зазвичай вони рухалися лише вночі, розповідає він.

Він визнає, що й українські морпіхи на лівому березі страждали від атак, та українські удари рознервували російське командування, яке повернуло повітряно-десантний підрозділ із Запорізького фронту для посилення оборони.

«Вони дуже налякані, що Україна цього місяця, або навесні чи влітку, збільшить свою територію, щоб розширити та звільнити лівий берег», — каже він, додавши, що стежив за російськими радіопереговорами та іншими джерелами розвідки.

Карась вважає, що навіть невеликі територіальні здобутки дадуть Україні можливість вражати маршрути постачання Росії з Криму. Та станом на зараз, додає він, операція з форсування Дніпра була зосереджена не на прориві, а на тому, щоб затягти та знищити якомога більше російських військ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд карти бойових дій за 25 вересня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 27 вересень 2024, 0:34

25 вересня, 945 доба оборони України проти російської навали. Ситуація на Вугледарі загострюється: які нові атаки готує ворог? Які втрати зазнає російська армія в цьому стратегічно важливому регіоні? Чи вдасться українським захисникам утримати позиції?...

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...