"Росіяни довго готували операцію по захопленню Очакова, але наша контррозвідка їх переграла", - Голобуцький

"Війна кожного дня дарує нам історії, гідні окремої книжки чи кінофільму. В час коли ми всі переживали за нашого розстріляного героя-бійця, стала відома історія про зраду. СБУ зірвала велику спецоперацію кремлівського ГРУ по захопленню прифронтового Очакова. Й затриманий агент – відомий в Україні військовий", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Росіяни довго готували операцію по захопленню міста, але наша контррозвідка їх переграла. Послухав записи вербовки мера Очакова Бичкова в стилі «обирай яку хочеш посаду після захоплення міста». Мер вирішив за краще прийти в СБУ. Однак мене найбільше зацікавила фігура агента, який працював на РФ.
Лицар орденів Богдана Хмельницького II та III ступенів, повний кавалер ордена «За мужність», герой боїв за Слов’янськ та Краматорськ, колишній командувач 73 морського центру ССО Едуард Шевченко... Ви легко знайдете інтерв’ю з ним в мережі. Ідеальний агент з ідеальним алібі. Вже бачив пости побратимів Шевченка, які пізнали голос на записах переговорів з куратором ГРУ. Їх питання «чому Шевченко зрадив?» поки без відповіді.
Спецоперація СБУ в Очакові - серйозна поразка російського ГРУ. Cпецслужби РФ намагались захопити Очаків за тим планом, який раніше застосовували на Донбасі та в Криму: вербувати місцевих чиновників, обіцяючи їм посади після захоплення територій. Однак ця схема вже не працює. Бо Служба безпеки масово знешкоджує тих, хто починає співпрацювати з ворогом. Вони курять в небезпечних місцях або стають жертвами «випадкової» кулі, їхні авто вибухають чи потрапляють в несподівані ДТП. Тому, росіянам все важче вербувати нових зрадників, а чиновників не надихають жодні посади. Вони знають про два шляхи від СБУ для колаборантів – могила або тюрма. І, чесно кажучи, дивлячись на звірства росіян, перший варіант здається більш бажаним".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Україна посунула ще далі "червону лінію" Кремля, - Петро Олещук

вівторок, 23 квітень 2024, 12:29

"Отже, Зеленський повідомив, що за підсумками розмови з Байденом є рішення про постачання ракет ATACMS до України. Чергова «червона лінія» подолана. Вважаю, що це має прямий зв’язок з демонстрацією гнучкості цих самих «червоних ліній», яке останнім час...

Ситуація навколо Очеретиного важка і може погіршитися. Чим небезпечне просування ворога - Михайло Жирохов

вівторок, 23 квітень 2024, 11:59

Військовий експерт Михайло Жирохов прокоментував в ефірі Radio NV, яка ситуація навколо селища Очеретине, де, як повідомляється, є просування росіян, передають Патріоти України. «На жаль, ситуація навколо Очеретиного дуже важка і вона має схильність до...