Росіяни "гідно віддячили" за допомогу: Іран заплатив РФ за літаки Су-35, але досі не отримав жодного

Країна-агресор РФ отримала оплату за літаки Су-35, які мала поставити в Іран. Проте з часу внесення коштів минув майже рік, а Тегеран досі не отримав авіацію. Про це пише журналіст Саїд Азімі для аналітичного центру Bourse and Bazaar Foundation, передають Патріоти України.

В матеріалі журналіста сказано, що іранський бригадний генерал Валід Вахеді підтвердив усі платежі за винищувачі Су-35, які належать РФ. Цей тип літаків мали поставити до Тегерана цього року, але іранці не впевнені, що дочекаються їх.

Журналіст встановив, що Іран чекав на отримання винищувачів ще три тижні тому. Але згаданий уже генерал Вахеді сказав, що їх не буде, і додав, що високопосадовці Ірану схвалили рішення — вони чекають на потрібні їм літаки, але не знають, «коли їх включать до нашої ескадрильї».

Саїд Азімі розкриває причину, чому Іран так активно намагається отримати російські літаки. Вся річ у тому, що повітряний парк військо-повітряних сил Ірану складається зі старих американських літаків, які вже відпрацювали свій ресурс. Як наслідок, це змусило Тегеран придбати 50 винищувачів Су-35 у свого союзника.

Автор матеріалу Саїд Азімі додає, що росіяни змогли не тільки отримати передплату за літаки, але й купити дрони-камікадзе. На що Тегеран погодився і почав постачати ударні БпЛА ще восени 2022 року. З часу цих домовленостей минув майже рік, а Тегеран досі не отримав жодного літака Су-35.

В матеріалі підкреслюють, що саме Росія, зіткнувшись з проблемами під час повномасштабного вторгнення до України, звернулася за допомогою до Ірану. Тегеран відгукнувся на запит Кремля та допоміг йому, але тепер — як резюмується у матеріалі Саїда Азімі — Іран «просто використали, нічого не даючи тому натомість».

Наприкінці квітня WSJ повідомляла, що за останні пів року Іран доправив у Росію понад 300 тисяч артилерійських снарядів і близько мільйона патронів за допомогою вантажних суден. За даними ЗМІ, в обмін на зброю для повномасштабної війни проти України країна-агресор постачає Ірану кіберзброю, західну зброю, «захоплену на полі бою», і допомагає розвивати ракетну програму.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...