Росіяни наварюють решітки на свої САУ, щоб якось вберетися від бомбових атак українських дронів

Робота над захисним екраном для артилерійської установки 2С19 “Мста-С” російських військових в Україні. Зима 2023

Російські артилеристи намагаються захистити свої самохідні установки решітками та гілками .Про це свідчить російські відео розміщене у соціальній мережі.

Так окупанти у першу чергу намагаються захистити артилерійські установки від малорозмірних ударних безпілотників.

Також за допомогою гілок вони намагаються приховати контури самохідної установки 2С19 Мста-С.

Процес створення подібних захисних екранів відносно простий і дешевий.

Також подібні конструкції спрощують використання маскувальних сіток.

Має така “модернізація” й мінуси – збільшені габарити бойової машини. Подібна конструкція під часу руху заважатиме проїзду під лініями електропередач, шляхопроводами тощо.

А якщо завантажити САУ на трал для перевезення – вона не проїде дорогами загального користування.

Артилерійська установка 2С19 «Мста-С з решіткою російських військових в Україні. Зима 2023. Кадр з відео соцмереж

Нагадаємо, українські військові також намагаються захистити свої артилерійські системи від ударів баражуючих боєприпасів.

У грудні стало відомо, що українські розрахунки американських причепних гаубиць М777 почали використовувати спеціальні захисні сітки.

Артилеристи 55-ї бригади встановили захисну сітку над позицією гаубиці М777. Грудень 2022. Україна, Бахмутський напрямок. Фото: Кром ПьерЦі екрани-сітки розгортають над гаубицею, вони призначені для перехоплення баражуючих боєприпасів або вибухових речовин, які скидають із безпілотників.

Для виготовлення такої сітки використовують міцний капроновий шнур та сталевий дріт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 4 травня. Чим українці традиційно опікувались на Пелагеїн день

субота, 4 травень 2024, 7:05

Християни східного обряду 4 травня за еовоюліпнським календарем відзначають день пам’яті святої мучениці Пелагеї. Також відома як Пелагія Таврійська, була християнською святою, яка жила в III столітті в місті Тарсі, що на території сучасної Туреччини. ...

Компанія «PepsiCo», котра ганебно зберігає свій бізнес в Росії, неочікувано для себе дієво підтримала ЗСУ на лінії фронту (відео)

субота, 4 травень 2024, 5:55

Тепер власникам та топ-менеджменту гіганта харчової промисловості саме час переживати, щоб держава-агресор не скористалась цим як приводом, щоб підрізати бариші PepsiCo». Кажуть, що компанія «PepsiCo» заборонила рекламним агентствам згадувати ЗСУ, укр...