"Росіяни не дотримуються законів війни. Там просто лежать трупи цивільних": Волонтер - про ситуацію у Вовчанську

У населених пунктах Вовчанської громади все ще лишаються місцеві жителі, які намагаються евакуюватися. Про це повідомив волонтер В'ячеслав Ільченко, передають Патріоти України.

"Під час евакуації мирного населення вони їх обстрілюють, постійно FPV-дрони по них прилітають, скиди з дронів. Евакуюватися дуже небезпечно, але люди йдуть на це. Буквально сьогодні виходила група людей, які кажуть - там у підвалі ми вже 10 днів нічого не їли, що йти і позбавлять нас життя - різниці немає. Але варіант вижити, вийшовши з підвалу, набагато більше, ніж залишатися там. Ніякі закони війни не дотримуються в плані цивільного населення. Просто жах - вони знищують місто під фундамент. Ще вони не заважають евакуюватися мирному населенню, щоб таким чином зробити собі живий щит", - сказав він.

Наразі, за словами волонтера, важко сказати, скільки людей залишається у Вовчанську. "Ніхто цього не знає. Як можна порахувати - люди йдуть через посадки, через вулиці, і там просто лежать трупи цивільних", - сказав він.

Нагадаємо, у межах Вовчанська не тільки небезпечно наразі пересуватися, але і під'їжджати до міста, повідомив очільник Вовчанської міської військової адміністрації Тамаз Гамбарашвілі. ЗСУ контролюють більшу частину Вовчанська, вуличні бої тривають у північній частині.

За даними аналітиків, російські війська просунулися на північний схід від міста Харкова на тлі триваючих позиційних боїв. Окупанти досягли певних "успіхів" в межах східної околиці Вовчанська.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знищили пункт управління армії РФ! Є втрати у штабі. У Росії вибухнув пороховий завод і база дронів, - Снєгирьов

понеділок, 8 липень 2024, 8:05

Українські військові продовжують нищити стратегічно важливу для росіян техніку на Херсонщині. Так, у п'ятницю, 5 липня, уражено пункт управління російської армії в районі Нової Каховки. За попередніми даними, знищено дві станції – електроживлення та зв...

Народні прикмети на 8 липня. Про що українки молили цього дня Пресвяту Богородицю

понеділок, 8 липень 2024, 7:05

8 липня за новим церковним календарем православні віряни згадують великомученика Прокопія, а також явлення Казанської ікони Пресвятої Богородиці. У народі день прозвали Прокопів або Зажинки. Про традиції та прикмети 8 липня і яке сьогодні свято відзна...