Росіяни освоїли нову тактику інформаційної війни, - Bloomberg

Росіяни вигадують все більш витончені способи поширення дезінформації. За підтримки російського уряду дедалі частіше проводяться операції, в рамках яких дезінформацію поширюють від імені відомих міжнародних ЗМІ. Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України.

У звіті про маніпуляції з інформацією за кордоном, опублікованому службою зовнішніх дій ЄС, описані кілька епізодів, коли росіяни повністю "злизали" стиль іноземних ЗМІ (наприклад, Al Jazeera і Euronews) і поширили від їхнього імені фейки. Об'єктами наслідування ставали друковані ЗМІ та телеканали. Поширюючи дезінформацію від їхнього імені росіяни надавали цьому контенту легітимності.

У дослідженні згадуються чотири випадки, коли підроблені ЗМІ використовувалися для нападок на Україну і президента Володимира Зеленського. Наприклад, так поширювалися відео, де стверджувалося, що українські футбольні вболівальники нібито були затримані в Досі, Катар через "нацистську поведінку" під час чемпіонату світу з футболу. Інше аналогічне відео повідомляло, що німецький аукціонний дім збирається знищити російські витвори мистецтва. Цей контент згодом був швидко підхоплений російськими пропагандистами і поширений каналами, пов'язаними з російськими державними ЗМІ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Україна отримає точку опори: Майстер китайської метафізики назвав рік закінчення війни в Україні

четвер, 25 квітень 2024, 12:43

Астролог і метафізик Давид Векуа передбачає, що війна в Україні може закінчитися вже скоро – він називає період з січня по лютий 2025 року, тоді варто очікувати важливих політичних рішень. Про це у відео для Youtube-каналу "Мій світ" розповів майстер к...

Колись тут жили шахтарі, а потім прийшов "русский мир": Окупанти перетворили Вугледар на місто-привид (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 12:29

Російські війська, у спробах прорвати українську оборону, активно завдають ракетних та авіаційних ударів по українських містах. В мережі показали, як Росія перетворила Вугледар Волноваського району Донецької області у місто-привид. Фотографії зруйнован...