Росіяни підірвали Каховську ГЕС заради Шебекіно, - політолог Денисенко

Окупанти в ніч на 6 червня підірвали Каховську ГЕС передусім з інформаційною, а не військовою метою. Одна з головних цілей - "перебити" потік інформації щодо ситуації в Шебекіно (Бєлгородська область), оскільки окупанти знаходяться там в "патовій ситуації". Таку думку висловив виконавчий директор аналітичного центру "Українського інституту майбутнього" Вадим Денисенко в Facebook, передають Патріоти України.

"Росіянам потрібно перебити тему Шебєкіно і білгородщини, де вони в патовій ситуації. Парарлельно, вони вже почали качати історію, що вони будуть підривати інші ГЕС. Підірвати інші ГЕС вони навіть теоретично не можуть, але точно будуть про це говорити і сіяти в нас паніку", - вказав він.

Денисенко зазначив, що окремою ланкою для розповсюдження паніки серед українців ворог вибрав тему Запорізької АЕС та вірогідність ядерної катастрофи через підрив дамби. Також росіяни планують застосувати цей "козир" для чергового шантажу світу, пише експерт.

Однак, на думку Денисенко, панікувати не треба: "З того, що кажуть мені енергетики, води для охолодження Запорізької АЕС вистачить, як мінімум, на місяць", - зазначає він.

Денисенко вважає, що підрив Каховської ГЕС може відтягнути за часом контрнаступ ЗСУ в Херсонській області. "Підрив ГЕС, на жаль, дещо ускладнює можливості контрнаступу на Херсонщині. Точніше, це відтягує в часі цей контрнаступ", - зазначає він.

Водночас експерт не погоджується з думкою експертів, які прогнозують проблеми з наявністю питної води на тимчасово окупованому півострові Крим: "Ті хто зараз говорить, що води в Криму не буде, помиляються. Водосховища там повні і кілька місяців це питання не буде взагалі актуальним. Зрештою, Крим прожив 8 років без дніпровської води", - підкреслює він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....