“Росіяни підуть самі”: Полковник ЗСУ дав прогноз, що чекає на Україну взимку

До Нового року Збройні сили України можуть дійти під місто Токмак Запорізької області. А російські окупанти — залишити Бахмут на Донеччині, але за однієї умови. Про це в коментарі сайту ТСН.ua розповів полковник запасу ЗСУ, льотчик-інструктор Роман Світан, передають Патріоти України.

“Залишили перспективні напрямки. У бік Токмака, він буде в роботі весь цей час. Район Бахмута, південь. Будемо рухатися до Бахмута з півдня. Будемо намагатися видавити росіян. І лівий берег Дніпра. Там не буде впливати погода абсолютно ніяк. Можна буде в будь-який момент форсувати Дніпро, залежно від ситуації, яка буде на лівому березі. І також просуватися. Цього року скоріше за все ми дійдемо, все залежить від сил та засобів”, — розповів Роман Світан.

За його словами, якщо західні партнери передадуть Україні ракети, особливо М26 для HIMARS дальністю в 30 кілометрів, то до Нового року ЗСУ можуть дійти під Токмак.

“Принаймні перетнути залізну дорогу і взяти під контроль сухопутний перешийок. Якщо ракет не дадуть, то просування буде в основному по флангах, щоб зрізати російські оборонні укріплення. Щоб вони нас не видавили в районі Роботиного. Це Запорізький напрямок”, — розповів Роман Світан.

Військовий експерт вважає, що рух українських військових буде йти на південь Бахмута на Донеччині. За його словами, до кінця року ЗСУ “розберуться” з містом.

“Принаймні створимо такі умови, що росіянам там буде неможливо перебувати тривалий час, самі підуть. Ну і лівий берег Дніпра. Можливе форсування Дніпра і створення певних плацдармів на лівому березі, щоб не дати можливості росіянам обстрілювати армійською артилерією Херсон. Це те, що ми можемо цього року зробити”, — розповів Роман Світан.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...