Росіяни планували використовувати замок у Британії як шпигунську базу. - ЗМІ

Російський замок, який розташований на кордоні графств Кент і Сассекс у Британії, позбавили дипломатичного статусу через підозру у використанні його військовою розвідкою РФ для зустрічей і вербування британських агентів. Про це повідомляє The Times, передають Патріоти України.

Видання з посиланням на джерела в органах безпеки повідомляє, що замок було внесено до переліку пам’яток архітектури II класу, проте він став ціллю пакету санкцій після того, як його визнали головною базою, з якої ГРУ проводило свої операції на території Британії.

«Зрозуміло, що за будинком роками стежили британські спецслужби. Було помічено, що особи, яких ГРУ вважало потенційними агентами, включно з британськими та іншими неросійськими членами злочинних угруповань, входили та виходили з цього будинку», — ідеться в матеріалі.

Йдеться про замок Сікокс-Хіт. За даними Британії, Росія планувала створити там шпигунську базу. Водночас міністр внутрішніх справ країни Джеймс Клеверлі заявив, що ця база є однією з кількох російських об'єктів у Британії, які втратять дипломатичний статус.

Російська сторона заперечує, що замок використовувався для цих цілей.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Штучний інтелект творитиме дива на полі бою: Україна розробляє автономний "рій дронів", котрий діятеме злагоджено між собою наче бджоли - The Times

неділя, 23 червень 2024, 22:10

Новітні розробки зможуть під час бою "розмовляти" один з одним і битися "роєм", як команда. Українські розробники створюють безпілотники, що можуть під час бою "розмовляти" один з одним і битися "роєм", як команда. Про це заявив один із київських розро...

Оцінка останніх подій на Торецькому напрямку... - Костянтин Машовець

неділя, 23 червень 2024, 21:35

1. Отже, спочатку по ситуації, які мені відома на даний час... Протягом крайніх кількох діб, передові підрозділи противника на Торецькому напрямку перейшли до активних (наступальних) дій у тактичній зоні й спромоглися досягнути деяких позитивних для се...