Росіяни прориваються на південь від Куп'янська, - DeepState (мапа)

На Харківщині російські окупаційні війська значно просунулися до річки Оскіл та Оскільського водосховища в районі села Кругляківка, що на південь від міста Куп'янськ. Про це вдень у неділю, 22 вересня 2024 року, поінформував моніторинговий проєкт DeepState, передають Патріоти України.

"Триває рух противника в сторону автошляху Борова - Куп'янськ-Вузловий - Куп'янськ, який є основним логістичним шляхом у тому районі. На початку окупації Піщаного росіяни спочатку продовжили атакувати в сторону Колісниківки, а потім північніше, виходячи на висоту. Але, зустрівши опір, вони почали шукати інший вектор руху та знайшли слабке місце в низині в сторону населеного пункту Кругляківка, де і мали останні успіхи", - йдеться у повідомленні.

Під загрозою автомобільне сполучення між Куп'янськом та селищем Борова. Своєю чергою Сили оборони України докладають зусиль, щоб зупинити ворога, зокрема, постійно йде робота з допомогою дронів.

"На сьогоднішній день росіяни штурмують наявними силами і є перспективи їх вичерпання. Але якщо вони підтягнуть туди резерви, то наявний ресурс дасть їм змогу розвивати свій успіх і загрожує обриву логістики, що стане дуже поганим наслідком. Противник уже давно активно працює FPV-дронами по дорогах і авіацією по переправах та стирає населені пункти", - наголошує DeepState.

При цьому Генштаб ЗСУ у повідомленні про становище на фронті на 16:00 неділі, 22 вересня, підтверджує спробу армії РФ просунутися на Куп'янському напрямку до українських позицій в районах 6 сіл, серед яких називається і Кругляківка.

"П’ять атак противника ще тривають. Загалом на напрямку зафіксовано десять боєзіткнень. У райони Куп’янська, Куп’янська-Вузлового та Першотравневого окупанти загалом скинули дев’ять авіабомб", - зазначає українське командування.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...