Росіяни просунулись на півдні Авдіївки, - Інститут вивчення війни

Російські війська нещодавно змогли просунутись на кількох вулицях на півдні Авдіївки. Про це повідомляє нститут вивчення війни (ISW), передають Патріоти України.

Як ідеться у свіжому звіті ISW, російські війська нещодавно підтвердили наступ на півдні Авдіївки, а також продовжують атаки у північній частині міста. еолокаційні кадри, опубліковані 9 лютого, показують, що російські війська нещодавно просунулися вулицями Чернишевського, Спортивною та Соборною на півдні Авдіївки.

Російські джерела стверджують, що росіяни наступали з району ресторану Царське полювання на південному сході міста. Російські «військкори» також писали, що їхні війська просунулися в північній частині Авдіївки уздовж вулиць Сапронова та Лесі Українки та в напрямку вулиці Грушевського, а також у північно-східній частині Авдіївки біля кар'єру, але в ISW не знайшли візуального підтверджень цих заяв.

Російські джерела стверджують, що наразі війська РФ займають позиції приблизно за 700 метрів від імовірної основної наземної лінії зв’язку України в Авдіївці вздовж вулиці Грушевського, що значною мірою збігається з оцінками ISW щодо просування окупантів в цьому районі.

Українські та російські джерела заявляють, що позиційні бої тривають на північний захід від Авдіївки поблизу Кераміка, Новобахмутівки, Степового та Очеретиного; біля Авдіївського коксохімічного заводу, що на північному заході міста; а також на південний захід від Авдіївки біля Сєверного, Тоненького, Первомайського та Невельського.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець заявляв, що підрозділи 114-ї мотострілецької бригади РФ (1-й корпус «армії ДНР»), посилені підрозділами 30-ї ОМСБр (2-а загальновійськова армія РФ), протягом останніх днів просувалися вулицями Мічуріна та Залізничною та в бік залізничних колій біля вулиці Чистякова на півночі Авдіївки.

Машовець каже, що на північ від Опитного (на південь від Авдіївки) діють підрозділи російської 55-ї окремої мотострілецької бригади.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...