"Росіяни самі від нього втомилися": Місцевий журналіст розповів, чому після "референдуму" Стремоусов був приречений (відео)

Загиблий колаборант Кирило Стремоусов довгі роки координував російське підпілля в Херсоні, успішно вдаючи з себе "міського божевільного". Однак після того, як окупанти провели в місті так званий "референдум", Стремоусов став не потрібен і його доля була вирішена наперед. Про це розповів херсонський журналіст Костянтин Риженко на Youtube-каналі ТСН, коментуючи смерть колаборанта, передають Патріоти України.

На запитання, чи справді Стремоусов загинув у ДТП, чи його прибрали, Риженко відповів: "Я у червні писав, що Стремоусов та Сальдо потрібні рівно до моменту референдуму. Росія намагається хоч мінімально вписатися в умовні рамки статуту ООН та міжнародного гуманітарного права. Вони намагалися це влаштувати з "натяжкою сови на глобус" - що це нібито місцеві самі провели референдум, і тепер ми це визнаємо. З того моменту, як референдум пройшов, доля обох цих персонажів абсолютно вирішена. В них взагалі немає потреби".

За його словами, "смерть на порожній трасі від молоковозу – цілком стандартна історія для російських діячів". "У них зазвичай три історії — або двічі в голову застрелився, або раптовий інфаркт, або ДТП. Характер ДТП показує, що є дуже багато питань, знаючи, як ФСБ уміє робити різні інсценування", — зазначив журналіст.

Як пояснив Риженко, Стремоусов "сам собою персонаж дуже проблемний". "Незважаючи на те, що він досить талановитий у диверсійній діяльності, його дуже сильно заносить – іноді настільки, що він сам себе не контролює... Цілком можливо, що він просто став проблемним", – вважає він.

За словами херсонського журналіста, співпраця Стремоусова з РФ почалася дуже давно, але "він був настільки розумний, що йому вистачало розуму прикидатися ідіотом".

"Стремоусов був ключовою фігурою, яка вербувала всіх у Херсонській області в останні п'ять років ... Я бачив потік людей, який проходив через нього — він був координатором практично всієї мережі "російського підпілля" в Херсоні. Не погоджуся, що він "міський божевільний" – він просто використав цей образ, щоб до нього не виникло серйозних питань", – розповів Риженко.

На запитання, що змінить загибель Стремоусова, журналіст відповів: "Нічого. Він усе що міг, уже зробив. Його єдиною мінімальною цінністю була присутність у медійному полі, наративи про "укронацистів". Від нього вже самі росіяни втомлювалися. До нього виникало багато питань, які він ігнорував".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...