Росіяни труять ЗСУ по всій лінії фронту забороненою зброєю, - The Wall Street Journal

Російські війська використовують газ по всій лінії фронту, намагаючись змусити українців покинути свої позиції. Україна і США заявляють, що Росія застосовує заборонений токсичний газ у боях. Про це пише The Wall Street Journal, передають Патріоти України.

За словами офіційних осіб у Києві та Вашингтоні, російські війська використовують газ по всій лінії фронту, намагаючись змусити українців покинути свої позиції. У статті йдеться, що минулого місяця українські солдати зачаїлися в прифронтовому бліндажі й перебували в облозі російських безпілотників, які закидали їх гранатами.

Спочатку вони відчули полегшення, коли бомби приземлилися і не вибухнули. Однак потім повітря наповнилося сильним запахом хлору: вони пропускали отруйний газ.

На початку травня США оголосили про введення санкцій проти російських компаній і державних органів, що беруть участь у створенні та постачанні використовуваної на фронті хімічної зброї, особливо виділивши хлорпікрин.

Цей хімічний агент, який іноді використовують у пестицидах, було поставлено на озброєння під час Першої світової війни, його заборонено до застосування в бою Конвенцією про заборону хімічної зброї, яку РФ також підписала.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пристрасті навколо Содоля. Чому українські вищі командири ворогують і як це відбивається на полі бою - Ігор Луценко

вівторок, 25 червень 2024, 22:55

"Шановний український народе, активісти і просто небайдужі! . Звертаю вашу увагу на те, що головна битва сьогодення — це не бої за Карлівку, Новоолександрівку чи Вовчанськ. Набагато більша вирішальність — у двобої різних поколінь військових. І мова не...

Нелюди, що сміють казати про братерство: Z-блогери хваляться, як здали дівчину в катівню за українську мову

вівторок, 25 червень 2024, 21:55

Журналіст Денис Казанський розповів про трагедію, котра спіткала українська молода патріотка, намагаючись в чомусь переконати рашистів . "Росіяни самі не помітили, як перетворилися на монстрів - кровожерних і безжальних. Ексепримент чекістів із дегуман...