Росіяни вперше застосували в бою Панцир-СМ-СВ із "гіперзвуковою" ракетою - ЗМІ

Росія, ймовірно, вперше використала модернізований зенітний ракетно-гарматний комплекс Панцир-СМ-СВ у бойових умовах під час випробувань. Про це повідомляє Defense Express, передають Патріоти України.

Версію Панцир-СМ-СВ у Росії почали розробляти тоді, коли колісна версія Панцир-СМ не зацікавила російських військових. На розробку Панцир-СМ-СВ найімовірніше вплинули вади попередника — через високий центр маси він іноді перекидався на поворотах, а також був малопрохідним.

Основні характеристики Панцир-СМ-СВ:

  • Мобільність: Завдяки гусеничній платформі «Панцир-СМ-СВ» здатний пересуватися складними місцевостями та супроводжувати військові підрозділи в бойових умовах.
  • Комплекс оснащений гарматами і ракетами з поліпшеними характеристиками. Нові гіперзвукові ракети дають змогу збивати швидкісні та маневрові цілі.
  • Дальність дії: Порівняно з попередніми версіями дальність ураження цілей було подвоєно, що робить систему ефективнішою проти сучасних загроз.
  • Радар і система наведення: Оновлена система радарів і наведення дає змогу більш ефективно відстежувати і знищувати цілі на великих відстанях і висотах.
  • Призначення: Панцир-СМ-СВ може захищати як стаціонарні об'єкти, так і мобільні угруповання військ, виконуючи завдання в умовах активних бойових дій.

Комплекс отримав оновлену оптико-прицільну станцію, а дальність ураження цілей збільшили з 20 до 40 км. Останнє за рахунок введення нової «гіперзвукової» зенітної ракети. Яка нібито дає змогу збивати не тільки балістичні, а й навіть гіперзвукові ракети.

Джерело: Defence Express
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд ситуації в зоні бойових дій станом на 20 серпня 2024 року - Злий Одесит

вівторок, 20 серпень 2024, 22:45

Сьогодні 20 серпня. Триває 909 доба оборони України проти російської навали. - Небезпечно змінилася ситуація на Покровському напрямку;. - окупанти штурмують Новогродівку, бої за Покровськ та Мирноград можуть розпочатися вже у вересні; . - окупанти прор...

"Вони в принципі не бояться українських військових": Офіцер ЗСУ - про жителів Суджі

вівторок, 20 серпень 2024, 22:17

Цивільні жителі підконтрольної Україні частини Курської області, попри кремлівську пропаганду, яка демонізувала українців, не бояться солдатів ЗСУ. Про це заявив заступник командира 14-го окремого полку ЗСУ Євген Карась, який нещодавно повернувся з Суд...