Росіяни вже навряд чи зможуть відтіснити ЗСУ з лівого берега Дніпра, - естонська розвідка

Глава розвідки Естонії Антс Ківісельг вважає, що російським окупантам не вдасться витіснити за Дніпро бійців Сил оборони України, які закріпилися на лівому березі Херсонщини. Про це він сказав ERR у п’ятницю, 24 листопада, передають Патріоти України.

Ківісельг повторив дві основні цілі України під час операції: взяти під контроль лівобережжя та відтіснити російські підрозділи на південь, захистивши жителів правого берега від регулярних обстрілів. Він зауважив, що ЗСУ змогли утримати відвойовані території, особливо на східному березі Дніпра.

«На цю мить я не бачу і не вірю, що армії Російської Федерації вдасться відкинути українські частини за річку. І якщо це станеться, то це обов’язково буде рішення самих українців», — сказав естонський розвідник.

Оцінюючи загальну картину на полі бою, він заявив, що, на його думку, наступ росіян «починає демонструвати ознаки послаблення» через погіршення погоди й найближчими тижнями навряд чи буде досягнуто оперативного прориву.

«Якщо мобільність буде обмежена, бронетехніка загальмована, а окопи заповнюватимуться водою, те, що почне вимальовуватися, буде більше схоже на битву волі. І немає жодних сумнівів, що Україна матиме набагато більше бажання виграти цю битву, оскільки вона захищає свою власну країну», — додав Ківісельг.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...