Росіяни вже навряд чи зможуть відтіснити ЗСУ з лівого берега Дніпра, - естонська розвідка

Глава розвідки Естонії Антс Ківісельг вважає, що російським окупантам не вдасться витіснити за Дніпро бійців Сил оборони України, які закріпилися на лівому березі Херсонщини. Про це він сказав ERR у п’ятницю, 24 листопада, передають Патріоти України.

Ківісельг повторив дві основні цілі України під час операції: взяти під контроль лівобережжя та відтіснити російські підрозділи на південь, захистивши жителів правого берега від регулярних обстрілів. Він зауважив, що ЗСУ змогли утримати відвойовані території, особливо на східному березі Дніпра.

«На цю мить я не бачу і не вірю, що армії Російської Федерації вдасться відкинути українські частини за річку. І якщо це станеться, то це обов’язково буде рішення самих українців», — сказав естонський розвідник.

Оцінюючи загальну картину на полі бою, він заявив, що, на його думку, наступ росіян «починає демонструвати ознаки послаблення» через погіршення погоди й найближчими тижнями навряд чи буде досягнуто оперативного прориву.

«Якщо мобільність буде обмежена, бронетехніка загальмована, а окопи заповнюватимуться водою, те, що почне вимальовуватися, буде більше схоже на битву волі. І немає жодних сумнівів, що Україна матиме набагато більше бажання виграти цю битву, оскільки вона захищає свою власну країну», — додав Ківісельг.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...