Росіяни заявили про захоплення села Табаївка на Харківщині

Росіяни заявили про захоплення села Табаївка Харківської області, проте в Інституті вивчення війни (ISW) не мають доказів, які б підтверджували це твердження. Водночас аналітики DeepState повідомили, що окупанти все ж таки зайняли село, передають Патріоти України.

Аналітики ISW зазначили у звіті, що нещодавно російські окупанти здійснили підтверджене просування на північний схід від Куп’янська. Геолокаційні кадри, опубліковані 27 січня, вказують, що армія РФ просунулась на захід від Синьківки (на північний схід від Куп’янська).

Російські «воєнкори» стверджували, що підрозділи 47-ї танкової дивізії РФ (перша гвардійська танкова армія Західного військового округу) захопили Табаївку, хоча ISW не має доказів, що підтверджують ці заяви.

Водночас російські та українські джерела заявили, що позиційні бої тривали:

  • у районі Синьківки;
  • на південний схід від Куп’янська в районі Стельмахівки, Табаївки та Берестового.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що найбільш інтенсивні бої на Куп’янському напрямку відбуваються в районі Синьківки й Табаївки.

Начальник служби зі зв’язків із громадськістю командування Сухопутних сил Володимир Фітьо зауважив, що велика кількість російських артилерійських ударів на Хортицькому напрямку (Куп’янський, Лиманський та Бахмутський напрями) свідчить про те, що війська РФ намагаються наступати на цих напрямках.

У неділю, 28 січня, він заявив, що російські окупанти не мають стратегічних успіхів на сході України, проте намагаються наступати. «Напрямок Куп’янська для нього залишається пріоритетним. Намагається неподалік Синьківки та Табаївки продовжувати здійснювати свої наступальні дії. Велика втрата в техніці свідчить, що активно здійснюється наступ саме завдяки підтримці ворожої техніки», — зазначив Фітьо в ефірі телемарафону.

За даними DeepState, російські окупанти зайняли Табаївку та намагаються розвинути успіх у бік Піщаного.

«В атмосфері невідомості не можна допускати паніку. В ОТУ Лиман стоїть зараз вибір або ризикувати стерти резерви для відновлення позицій або стабілізувати лінію зіткнення та закріпитися на нових рубежах. Це логічно і нічого таємного не озвучено», — йдеться у повідомленні в Telegram.

21 січня в ІSW заявили, що росіяни просунулися вздовж лінії Куп’янськ — Сватове — Кремінна та захопили Крохмальне на Харківщині. Згодом Фітьо це підтвердив, сказавши, що захоплення села не має жодного стратегічного значення для фронту.

У Гвардії наступу заявили, що відступ Сил оборони України від села Крохмальне не є «проблемною ситуацією», оскільки вважати його населеним пунктом «не можна».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Соревнование посредников на возможных переговорах между Украиной и Россией идет полным ходом. В чем их интерес и каковы шансы? - Злий Одесит

вівторок, 17 вересень 2024, 0:30

Соревнование посредников на возможных переговорах между Украиной и Россией идет полным ходом. В чем их интерес и каковы шансы? В последнее время тема «мирных переговоров» между Украиной и Россией приобрела второе дыхание, которое в медийном пространств...

На Покровському операційному напрямку противник зумів трохи розширити вклинення в районі Новогродівки, однак за Лисівку та Сухий Яр, зачепитися йому поки не вдається - Костянтин Машовець

понеділок, 16 вересень 2024, 23:19

1. На Куп'янському напрямку, очевидно, противник силами 1-ї "гвардейской" танкової армії (ТА), а саме - її 2-ї "таманской" мотострілецької дивізії (мсд), при дієвій участі 4-ї "кантемировской" танкової дивізії (тд), активно рветься до річки Оскіл по на...