Росіяни здійснили підрив дамби позапланово або раніше за часом, - ексголова Служби зовнішньої розвідки

Голова Служби зовнішньої розвідки України 2020-2021 рр. Валерій Кондратюк вважає, що росіяни планували підірвати дамбу Каховської ГЕС у момент початку контрнаступу ЗСУ. Про це він сказав в ефірі телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України.

"Коли росіяни готуються до певних речей, то вони вже мають наративи. Те, що в російських ЗМІ виникла пауза щодо підриву дамби, і їм потрібно було узгоджувати свою позицію з керівництвом, тобто дочекатися офіційної версії, є свідченням того, що підрив дамби відбувся позапланово або раніше за часом. Є інформація, що дамба мала бути підірвана з початком українського контрнаступу. І тоді підрозділи ЗСУ, які переправлялися через Дніпро, були б змиті. Але те, що відбулося - це непередбачувані обставини. Якщо це було позапланово, тобто раніше за часом, то там є жертви серед інженерних російських підрозділів. Така інформація скоро з'явиться щодо осіб або командирів, або тих людей, які виконували підрив чи були присутні саме в той час на території Каховській ГЕС", - пояснив Кондратюк.

Ексголова Служби зовнішньої розвідки України також додав, що військова доктрина Росії передбачає провокування масштабних техногенних катастроф. "Путін не може використати ядерну зброю і техногенна катастрофа - це міні ядерна зброя, яку він може використовувати. Путін вдається до таких кроків, щоб після себе залишити випалену землю. У нього вже не є в плані захопити Україну, він хоче створити скалічену державу. Підрив Каховської ГЕС - це ті червоні лінії, на які Захід вже має відповісти конкретними планами або гарантіями безпеки", - наголосив Кондратюк.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...