Росіяни знали, де на Каховській ГЕС знаходиться "ахіллесова п'ята", - The New York Times

Каховську ГЕС міг зруйнувати підрив окупантами підводного проходу, який міг бути найбільш вразливим місцем, що знаходиться глибоко всередині дамби, інформують Патріоти України.

Як повідомляє The New York Times, саме підрив підводного проходу в машинний зал є ймовірною причиною аварії Каховської ГЕС. Як йдеться в матеріалі, інженери з України та США підтверджують, що глибоко всередині дамби була "ахіллесова п'ята".

Як йдеться в матеріалі, дамбу побудували за радянських часів, тому Москва мала кожну сторінку інженерних креслень і знала, де знаходиться найбільш вразлива частина.

Американські інженери дійшли висновку, що з огляду на супутникові та сейсмічні дані про вибухи в цьому районі, найбільш ймовірною причиною обвалення став заряд вибухівки, розміщений в коридорі для обслуговування або тунелі, який проходить крізь бетонне серце конструкції.

"Якщо ваша мета - знищити саму дамбу, знадобиться потужний вибух. Прохід є ідеальним місцем для розміщення цього вибухового заряду", - заявив інженер-геотехнік Майкл Вест, директор компанії Wiss, Janney, Elstner.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...