"Російська армія дійсно могла відкрити ще один фронт, але...": Коваленко пояснив, чому Україні вигідний наступ РФ на Сумщину (відео)

Росіяни не мають достатніх ресурсів, щоб відкривати ще один фронт. Тому активні бойові дії з Курської області, вважає військово-політичний оглядач, дорівнюватимуть самогубству.

Російська армія дійсно могла відкрити ще один фронт, напавши на Сумську область зі сторони Курська. Але на Харківському напрямку у ворога з'явилися серйозні проблеми, розповів "24 каналу" військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

За його словами, ЗС РФ наразі не мають достатнього ресурсу, щоб досягти значних успіхів оперативно-тактичного рівня на Харківщині, насамперед біля Липців та Вовчанську.

До того ж окупантам потрібно сконцентрувати "вільні" війська та техніку, аби завдавати ударів по Сумщині, але вони їх не мають, бо стягують групи військ "Захід", "Південь" та "Дніпро" під Бєлгород, аби продовжити бойові дії хоча б у напрямку Вовчанська.

Тому, зазначив Олександр Коваленко, російське командування зараз постало перед дилемою: намагатися реалізовувати плани щодо відкриття нового фронту, що є майже самогубством, або ж надалі підтримувати один з "перспективних" напрямків, скажімо, "вовчанську" локацію.

Почути думки Олександра Коваленка з приводу "наступу на Суми" можна з 28:09 по 30:24

"Якщо вони відкриють Сумський фронт, це навіть нам на користь. Тому що вони будуть витрачати ресурс, якого їм і так не вистачає", — пояснив Олександр Коваленко.

Нагадаємо, військовий експерт Михайло Жирохов вважає, що російська окупаційна армія, наступаючи на Харківську область, застосувала один з трьох ешелонів своїх резервів, але той не виконав поставлене завдання в повному обсязі. Тому тепер агресор замислився про перенесення бойових дій на північ, аж до Сумської області, або ж про підсилення наступу на будь-якому іншому напрямку.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...