Російська ППО свідомо збивала ракети над пляжами в окупованому Криму

Окупаційна “влада” запровадила в окупованому Севастополі “режим надзвичайної ситуації”. Зокрема, повідомляється, що цей режим вводиться до особливого розпорядження.

За даними місцевого гауляйтера Развожаєва, унаслідок падіння уламків ракет загинуло четверо людей, 151 звернулася по медичну допомогу, 82 госпіталізовано.

У Міноборони країни-окупанта заявили про атаку нібито “по цивільній інфраструктурі міста Севастополь поставленими США оперативно-тактичними ракетами “ATACMS”, спорядженими касетними бойовими частинами”.

Варто зазначити, що ті події, які відбулися на пляжах Севастополя, це спланований характер інформаційно-психологічної операції російських окупантів. Мовиться про те, що цільовою аудиторією є наші західні партнери, насамперед – США. Мета – заблокувати передачу українській стороні ракет ATACMS, вжити інформаційний та політичний тиск на керівництво США, аби заблокувати прийняття рішення щодо надання дозволу Силам оборони України бити по військових об’єктах на території РФ. У цьому і полягала основна ідея цієї провокації.

Удари Силами оборони України завдавалися виключно по військових об’єктах окупантів, які є законними цілями на території окупованого Криму.

Відповідно, окупанти залучили активний захист своїх військових об’єктів, а саме: протиракетну та протиповітряну оборону. Але виникає питання — чому ППО працювало саме над кримськими пляжами? Система російської протиракетної оборони, розміщена на території окупованого Криму, це насамперед С-400, С-500. Тактико-технічні характеристики цих зенітно-ракетних комплексів передбачають можливість збивати аеробалістичні цілі на значній відстані.

Система ППО С-400 призначена для ураження літаків стратегічної й тактичної авіації, балістичних і крилатих ракет та інших засобів повітряного нападу в умовах радіоелектронного та інших видів протидії. У базовому варіанті ЗРК С-400 включає багатофункціональну РЛС раннього виявлення, окремі пускові установки, автономні засоби виявлення та цілевказування (радіолокаційні станції виявлення та підсвітки). Ракета 40Н6Е здатна уражати аеродинамічні цілі на відстані до 380 км на висотах до 30-35 кілометрів. А балістичні цілі на максимальній дальності – 60 км. Ракета 9М96Е2 може збивати цілі на відстані 120 км і на висоті до 30 км.

Відповідно, якщо збивали ATACMS над пляжем, то це була свідома провокація російської сторони. Вони прекрасно розуміли наслідки.

Наголошую, чисельні факти травмування та загибелі серед цивільного населення відбулися виключно внаслідок роботи російського ППО, а не ударів українських Сил оборони.

І це яскраве свідчення того, що Путіну глибоко “по цимбалах” не тільки українці, але й у першу чергу громадяни власної країни.

Відповідно, постає питання, що росіянам потрібна була картинка саме масової загибелі цивільного населення, щоби звинуватити Україну. Бо іншого пояснення, чому система протиракетної оборона відпрацювала безпосередньо над пляжами, прекрасно розуміючи масове скупчення цивільного населення, немає.

Крім того, днями росіяни відзвітували про так зване “успішне застосування ФАБ – 3000 в Харківській області”. Але удар був нанесений виключно по будівлі медичного закладу — міській лікарні.

Примітно, що окупанти дали інформацію, що місцева лікарня використовувалася Силами оборони України як пункт тимчасової дислокації. Натомість я спростував цю інформацію, бо на відео, навіть російському не зафіксовано ні перебування важкої бронетехніки, чи то переміщення особового складу Сил оборони України поблизу цього об’єкта.

Опублікував: Дмитро Снєгирьов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перша місія планується на 2029 рік: NASA злила інформацію від SpaceX про політ міжпланетного корабля Starship на Марс. Однак Маску наступають на п'яти конкуренти

неділя, 30 червень 2024, 16:20

NASA оголосила новий раунд пропозицій для програми повернення зразків з Марса. Серед фіналістів — SpaceX, Blue Origin та Lockheed Martin, які вже мають чинні партнерства з NASA для програми Artemis. Зокрема, SpaceX планує використати свій Starship для ...

Рік-два тому на нього молилась пів України: Арестович – тепер нова ікона «хороших русских» імперців. І нескромно ставить себе в один ряд із Фрейдом та Юнгом

неділя, 30 червень 2024, 15:40

Як «не аферист, але авантюрист» знайшов нову багатомільйонну авдиторію. У перші тижні війни радник глави Офісу президента Олексій Арестович ефективно виконував роль народного психотерапевта і мав цілу армію прихильників. Люди, спраглі надії, ловили кож...