Російська пропаганда істерить про варварський обстріл Курської АЕС: Насправді у Курчатові здетонував склад боєприпасів - Мережа

У місті атомників ,Курчатові, прогриміли вибухи

На відео від очевидців зафіксовано, що після вибуху з об'єкту вибігають російські військові. Вибухи сталися приблизно за п'ять кілометрів від Курської АЕС.

У росіському Курчатові, ймовірно, здетонував склад боєприпасів. Про це повідомляють Телеграм-канали.

На відео від очевидців помітно, що після вибуху з об'єкту вибігають російські військові. Зазначається, що вибухи сталися приблизно за п'ять кілометрів від Курської АЕС.

Як пишуть соцмережі, схоже, що удар був по російських військових, а в ангарі було щось вибухонебезпечне, і на відео воно детонує".

Радник губернатора Курської області Роман Альохін підтвердив інформацію про вибухи.

Нагадаємо, росіяни вдалися до чергової провокації, заявивши, що ЗСУ нібито спробували атакувати Курську АЕС у Курчатові.

Як зазначили у Міністерстві закордонних справ України, повідомлення про нібито нанесення українською стороною ударів по Курській атомній електростанції в місті Курчатов Курської області або поруч із нею є неправдивими.

"Ми категорично заперечуємо твердження російських ЗМІ про українські удари по Курській АЕС або поблизу неї. На відміну від російських окупантів, Збройні сили України суворо дотримуються міжнародного гуманітарного права і не нападають на мирних мешканців або цивільну інфраструктуру", - написав речник МЗС Георгій Тихий у соцмережі Х.

За словами керівника українського Центру протидії дезінформації (ЦПД) Андрія Коваленко, "ніхто не бив по АЕС, у цьому немає жодної доцільності".

Росіяни показують якусь пожежу в Курчатові і на відео є вибух на землі. До чого тут обстріл АЕС? Вона далеченько. Нічого спільного з атакою на Курську АЕС немає", - заявив він.

Раніше ЗМІ писали, що атомну електростанцію у Курчатові, яка є однією з трьох найбільших АЕС Росії, "готують до відбиття атаки ЗСУ".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Російська пропаганда істерить про варварський обстріл Курської АЕС: Насправді у Курчатові здетонував склад боєприпасів - Мережа

четвер, 3 жовтень 2024, 23:25

На відео від очевидців зафіксовано, що після вибуху з об'єкту вибігають російські військові. Вибухи сталися приблизно за п'ять кілометрів від Курської АЕС. У росіському Курчатові, ймовірно, здетонував склад боєприпасів. Про це повідомляють Телеграм-кан...

Огляд карти бойових дій за 3 жовтня 2024 року - Злий Одесит

четвер, 3 жовтень 2024, 23:11

Сьогодні 3 жовтня. Триває 953 доби героїчної оборони України від російської агресії. . У сьогоднішньому огляді розглядаємо ситуацію у Вугледарі, де українські військові змушені були залишити місто. Які наслідки цього відступу? Як це вплине на загальну ...